ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει χωρίς απώλεια πόρων το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 – Πόροι 554 εκατ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ

κλείνει-χωρίς-απώλεια-πόρων-το-εσπα-θε-878173

Στη Θεσσαλία βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος. Ο ίδιος μαζίμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστό πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στο περιφερειακό διαμέρισμα της Θεσσαλίας και χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκάλκος το συγκεκριμένο πρόγραμμα «ολοκληρώνεται με ασφάλεια και χωρίς απώλεια πόρων» ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 που θα φτάνει τα 554 εκατομμύρια ευρώ για νέες υποδομές, προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και πολλές δομές και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΣΠΑ επισκέφθηκε την Καρδίτσα και τη Λάρισα ενώ σειρά έχει ο Βόλος.

Στην Καρδίτσα ο κ. Σκάλκος επισκέφθηκε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας: το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, την παράκαμψη Καρδίτσας στο τμήμα από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη, έργα αποκατάστασης από τον Ιανό στον ποταμό Καράμπαλη, το οδικό τμήμα από Δέλτα Καρδίτσας έως είσοδο Καρδίτσας, το οδικό τμήμα παράκαμψης Συκεώνας και το τμήμα από ισόπεδο κόμβο Μεσοράχης έως ισόπεδο κόμβο Ελευθερών.

Στη Λάρισα επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, το οδικό τμήμα από ισόπεδο κόμβο Τερψιθέας έως ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας στην ε.ο. Λάρισας- Τρικάλων, την παράκαμψη Λάρισας στα τμήματα από γέφυρα Πηνειού ΔΕΥΑΛ έως Γεωργική Σχολή και από οδό Καράγιωργα έως οδό Αεροδρομίου και τη λεωφόρο Καραμανλή στα τμήματα από ισόπεδο κόμβο Βόλου έως ισόπεδο κόμβο Αγιάς και από 303 ΠΕΒ έως Εμπορικό Κέντρο Fashion City.

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Σκάλκος ανέφερε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή βρίσκομαι στην Καρδίτσα και στη συνέχεια θα επισκεφτώ την Λάρισα και τον Βόλο. Η αλήθεια είναι ότι εδώ στη Θεσσαλία έχετε έναν Περιφερειάρχη που κάνει πολλά και πρέπει να είμαι ειλικρινής και να του το αναγνωρίσω. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε ως κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάθε φορά όμως υπάρχει η αναγκαιότητα να δούμε και κάτι άλλο. Πραγματικά, υλοποιούνται πάρα πολλά έργα στη Θεσσαλία και έτσι πρέπει να είναι σε κάθε Περιφέρεια της χώρας».

Η επίσκεψη του κ. Σκάλκου είχε τρία σκέλη :

Α) τα έργα αποκατάστασης μετά τις καταστροφές του Ιανού

Β) τα έργα που τρέχουν με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και τέλος

Γ) με τις επιχειρήσεις και το Πρόγραμμα «Ανάσα»

Με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη Θεσσαλία τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, με τον οποίο έχουμε μια διαχρονική, σταθερή και δημιουργική συνεργασία. Είμαστε εδώ για να δει από κοντά σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 σε Καρδίτσα και Λάρισα, να προγραμματίσουμε το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος ΑΝΑΣΑ 2, που δίνει ανάσα ρευστότητας σε 7.000 περίπου θεσσαλικές επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη, σε μια δύσκολη εποχή. Σύντομα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ για την άριστη, πολυεπίπεδη συνεργασία που είχαμε στη διαχείριση και αποκατάσταση των πληγών του Ιανού, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη 89 έργα αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ. Με την παρουσία του σήμερα στη Θεσσαλία, ο Δημήτρης Σκάλκος αποδεικνύει τον έμπρακτο σεβασμό και το ενδιαφέρον του απέναντι στα έργα τα οποία χρηματοδοτεί και απέναντι στους ανθρώπους. Αποδεικνύει ότι έχει ήχο και εικόνα της πραγματικότητας και θέλει να βλέπει τα χρήματα του ΕΣΠΑ να πιάνουν πραγματικά τόπο και τα έργα να αποδίδονται γρήγορα στην κοινωνία. Συνεργαζόμαστε και μαζί δημιουργούμε ένα θετικό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε μια δύσκολη εποχή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου