ΤΟΠΙΚΑ

Υπόγειοι κάδοι από το 2018 δεν λειτουργούν έως και σήμερα

υπόγειοι-κάδοι-από-το-2018-δεν-λειτουργο-880314

Δεν υπάρχει γερανοφόρο όχημα για να τους αδειάζει και απλώς… διακοσμούν τα σημεία, στα οποία έχουν εγκατασταθεί

Διακοσμητικό ρόλο… σε κεντρικά σημεία του Αγίου Ιωάννη στο Πήλιο έχουν οι υπόγειοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί από το 2018. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια οι κάδοι υπάρχουν, αλλά δεν λειτουργούν, επειδή ο δήμος δεν διαθέτει γερανοφόρο όχημα, απαραίτητο για να τους αδειάζει.

Οι υπόγειοι κάδοι, συνολικά έξι στον αριθμό είχαν εγκατασταθεί στα τέλη περίπου του 2018 με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του Αη Γιάννη και την αποφυγή της δυσοσμίας κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και οι ανάγκες αυξάνονται εξαιτίας του τουρισμού.

Η αρχική προμήθεια που έγινε από τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου αφορούσε σε συνολικά έξι κάδους χωρητικότητας 3.000 λίτρων ο καθένας, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στο δημοτικό κάμπινγκ, στην είσοδο του οικισμού απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ και στον παραλιακό δρόμο. Ο προγραμματισμός μάλιστα προέβλεπε ότι θα έμπαιναν σε λειτουργία από την άνοιξη του 2019 προκειμένου σταδιακά να απομακρυνθούν και οι συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων.

Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει δρομολογηθεί η υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων που θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείρισή τους και στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού.

«Αγκάθι» αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη ο δήμος δεν έχει προμηθευτεί το ειδικό γερανοφόρο που θα «κουμπώσει» πάνω στα απορριμματοφόρο για να γίνεται η εκκένωση των υπόγειων κάδων.

«Η δημοπράτηση του έργου έχει καθυστερήσει σημαντικά με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι υπόγειοι κάδοι να μην μπορούν να λειτουργήσουν», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, Αποστόλης Σουλδάτος.

Στην προμήθεια δεν υπάγεται μόνο το γερανοφόρο. Στο σχεδιασμό του δήμου είναι η προμήθεια 12 ακόμη υπόγειων κάδων, έξι απορριμμάτων και ισάριθμων ανακύκλωσης, οι οποίοι προβλέπεται να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στους οικισμούς Χορευτού, Κισσού, Τσαγκαράδας, Ανηλίου, Μακρυράχης και Ζαγοράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου