ΤΟΠΙΚΑ

Γυναίκες κάνουν το «Θαύμα» τους

γυναίκες-κάνουν-το-θαύμα-τους-883473

Τα δικά της καθημερινά θαύματα κάνει ομάδα γυναικών στον Βόλο, που έχει μπει στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη οικογενειών, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και κατ’ επέκταση και οικονομικές δυσκολίες. «Θαύμα» είναι η επωνυμία της φιλανθρωπικής δράσης, που αναπτύσσεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 και υποδηλώνει ακριβώς αυτό, την πίστη των μελών της στα θαύματα μέσω της αλληλεγγύης.

Ιδρυτικό μέλος του «Θαύματος» είναι η Νίκη Πρίντζου και στην πρώτη γραμμή βρίσκονται 14 ακόμη γυναίκες με κοινό όραμα τη διάθεση να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον έχει πραγματικά ανάγκη.

Ηδη από τον Σεπτέμβριο του 2021, οπότε και συστάθηκε η φιλανθρωπική δράση, προσφέρθηκε βοήθεια στην οικογένεια ενός κοριτσιού 15 ετών με καρκίνο από τον Ν. Πέλλας. Η βοήθεια αφορούσε στην κάλυψη των ιατρικών και εξονοσοκομειακών εξόδων αλλά και στον βιοπορισμό της μονογονεϊκής οικογένειας.

Εκτοτε, κάτω από τις «φτερούγες» του το «Θαύμα» πήρε πέντε ακόμη οικογένειες από τον Βόλο, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικές δυσκολίες. Μεταξύ αυτών και δύο ζευγάρια ηλικιωμένων. Το «Θαύμα» καλύπτει τα έξοδα για γιατρούς, φάρμακα, έχει καλύψει ακόμη και φροντιστήρια παιδιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενώ τους παρέχει ακόμη και τρόφιμα.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε για να στηρίζουμε τις οικογένειες στο βαρύ φορτίο που σηκώνουν. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την καραντίνα, οι ανάγκες για μικρά καθημερινά «θαύματα» έχουν αυξηθεί. Κόσμος μας ζητεί βοήθεια ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα ή βασικά φάρμακα», αναφέρει η κ. Πρίντζου, ιδρυτικό μέλος του «Θαύματος». Στο πλευρό της, στενές συνεργάτιδές της, οι Κική Γιαμουρίδου και Βάγια Καναβού.

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής δράσης προέρχονται από χορηγίες. Ηδη γύρω από το «Θαύμα» έχουν συσπειρωθεί 320 μέλη. «Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε μεγάλη διάθεση για προσφορά. Πιστεύω ότι στις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε θα έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο», επισημαίνει η ίδια.

Φιλανθρωπική εκδήλωση

Με στόχο την ενίσχυση των πέντε οικογενειών, που ήδη έχει πάρει υπό την «ομπρέλα» του το «Θαύμα», διοργανώνεται μεγάλη εκδήλωση.

Πρόκειται για εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στο Blue day&night, στο Σουτραλί Αγριάς. «Η γυναίκα σήμερα» είναι το θέμα της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετέχουν οι:

* Σόνια Καγιάννη μαιευτήρας – γυναικολόγος

* Μαίρη Μπακατσέλου ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια

* Αρτεμις Ζαβαλίγκου ψυχολόγος

* Κική Γιαμουρίδου αρθρογράφος

* Ελένη Καραγιάννη δημοσιογράφος

* Μαρία Βολιώτη επιχειρηματίας

* Independance Studio – Volos.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι «η ψυχολογική ενδυνάμωση των γυναικών στην εποχή μας» και θα αναλυθεί πώς επιβαρύνουν τη γυναίκα οι πολλαπλοί ρόλοι που έχει επωμιστεί τα τελευταία χρόνια, πώς επιδρούν στην υγεία και την ψυχολογία της και η αντιμετώπισή τους. Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Σοφία Μαχαιρίτσα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου