ΤΟΠΙΚΑ

Κάνει το όνειρό του πραγματικότητα

κάνει-το-όνειρό-του-πραγματικότητα-885285

Η ανακοίνωση των βάσεων στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του Κωνσταντίνου Κοτρώνη, που δεν είναι άλλο από το να σπουδάσει οικονομικά. Ο 60χρονος διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ετοιμάζεται να γίνει και φοιτητής του ιδρύματος, μετά τις υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις του στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Αν και σπούδασε μαθηματικά, ο Κωνσταντίνος Κοτρώνης είχε ανέκαθεν όνειρό του την οικονομική επιστήμη. «Το κουβαλούσα πάντα μέσα μου. Μέχρι που μία φίλη της συζύγου μου, μου έδειξε τον δρόμο», αναφέρει ο κ. Κοτρώνης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Εκανε εγγραφή στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, παρακολούθησε ανελλιπώς τα μαθήματα επί δύο χρόνια και έλαβε μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Με την προχθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών, διαπίστωσε ότι πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του ονείρου του. Συγκέντρωσε βαθμό 17,6 και ετοιμάζεται να δηλώσει στο μηχανογραφικό του το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Κοτρώνης εργάζεται ήδη ως διοικητικός υπάλληλος στο τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ και η κόρη του είναι φοιτήτρια του ιδρύματος, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.

«Ηθελα πάντα να σπουδάσω οικονομικά. Να γνωρίσω πράγματα που αφορούν στην οικονομία, η οποία είναι η βάση. Γύρω από αυτή κινούνται τα πάντα», αναφέρει ο ίδιος.

Για τον κ. Κοτρώνη η επίτευξη του στόχου πέρασε μέσα από δύο όμορφα χρόνια στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου. «Εχουμε δημιουργήσει σχέσεις ζωής με τους συμμαθητές μου αλλά και με τους καθηγητές που ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Και μόνο η επιστροφή στα θρανία σε αναζωογονεί, σου δίνει κίνητρο για κάτι παραπάνω και γι’ αυτό θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε όποιον επιθυμεί να κάνει κάτι επιπλέον για τον εαυτό του», τονίζει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου