ΤΟΠΙΚΑ

Στη Martina Franca της Ιταλίας το 3ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας

στη-martina-franca-της-ιταλίας-το-3ο-δημοτικό-σχολε-891916

Επίσκεψη στη Martina Franca της Ιταλίας έκανε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Η εκδρομή έγινε από τις 6 μέχρι τις 10 Ιουνίου και περιελάμβανε συμμετοχή στη διεθνή συνάντηση στα πλαίσια του «Maths is Life».

Στο πρόγραμμα αυτό οι ανταλλαγές αφορούσαν 5 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα.

Το σχολείο της Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε από 4 εκπαιδευτικούς και 4 μαθητές, τον συντονιστή του προγράμματος κ. Πουλαράκη Γιάννη, την εκπ/κό Αγγλικής γλώσσας κα Κολώνη Ελένη, την εκπ/κό κα. Βροχίδου Κυριακή και τον εκπ/κό κ. Γιαννουλή Δημήτρη και από τους μαθητές/τριες Γιώργο Κ., Χρήστο Θ., Ηλιάνα Σ. και Μαρίνα Λ.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και λόγω του ότι ήταν η τελευταία συνάντηση και το κλείσιμο του θέματος, το πρόγραμμα ήταν πλούσιο με δραστηριότητες που αφορούσαν τα μαθηματικά. Έπειτα από την τελετή υποδοχής, ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου με workshop για τους μαθητές

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Castel del Monte στο Polignano, το ιστορικό κάστρο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μοναδικό οκτάγωνο κάστρο και τις αίθουσες σε σχήμα τραπεζίου.

Οι επισκέψεις στη Matera και στη Masseria Madona dell Arco με Workshop των μαθητών απ όλες τις χώρες, τους ενθουσίασαν, διότι είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν ζυμαρικά (με την καθοδήγηση Ιταλού σεφ) σε διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Ιδιαίτερη χαρά τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές έδωσε η απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στο Δημαρχείο της πόλης με παρουσίαση θεατρικού από μαθητές του Ιταλικού σχολείου. Η εμπειρία αυτή ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Taranto, Alberobello και Locorotondo.

Το σχολείο τόνισε ότι υπήρξε άψογη φιλοξενία από την πλευρά των Ιταλών εταίρων καθώς επίσης και άψογη συνεργασία με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου