Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό Αστρονομίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-24, 12:04:07
Όλοι μαζί στην αναμνηστική φωτογραφία.
Οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό Αστρονομίας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου η 2η και τελευταία φάση «Υπατία» του 6ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022 του Δημοτικού, που διοργανώνει ετησίως η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Προσήλθαν για να διαγωνισθούν 31 μαθητές από όλη την Ελλάδα, ακόμη και από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι οποίοι επιλέχτηκαν από τους πρώτους επιτυχόντες της προηγούμενης φάσης του διαγωνισμού «Αγλαονίκη», που διοργανώθηκε τον Μάιο.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο κτίριο Ματσάγγου του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιλάμβανε 50 θέματα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, σωστού – λάθους, υπολογισμών κ.λπ., στα οποία απάντησαν οι διαγωνιζόμενοι σε μιάμιση ώρα.

Αμέσως έγινε η διόρθωση των γραπτών από τους καθηγητές Δημήτριο Μαυρομάτη και Απόστολο Ξενάκη και εκδόθηκαν τα αποτελέσματα.

Οι τρεις πρώτοι επιτυχόντες του διαγωνισμού με πλούσια δώρα είναι ο Κουτσός Μάριος του Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών Αττικής, στον οποίο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο και ανάμεσα στα δώρα του ήταν και ένα τηλεσκόπιο, η Γκότση Δήμητρα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και η Φερεντίνου Ευαγγελία του Δημοτικού Σχολείου Ρίου Πατρών, οι οποίες ισοβάθμησαν και έλαβαν από ένα ασημένιο μετάλλιο και από ένα ζευγάρι αστρονομικά κιάλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεσκόπιο και τα κιάλια ήταν προσφορά του παλαιού μαθητή του διαγωνισμού του Λυκείου Καμαρέτσου Ιωάννη, που σταδιοδρομεί στη Γερμανία. Επίσης μεταξύ όλων των 16 επιτυχόντων στον διαγωνισμό έγινε κλήρωση ενός ακόμη τηλεσκοπίου, προσφορά του «Πλανηταρίου» Θεσσαλονίκης Δημητρίου Τσάμπουρα και τυχερός αναδείχθηκε ο Διαμαντόπουλος Νικόλαος του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ολοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, βραβευθέντες και μη, έλαβαν διάφορα αναμνηστικά δώρα από τις πολλές εκδόσεις της Εταιρείας.

Μετά την τελετή απονομής των βραβείων ο πρόεδρος Λουκάς Ζαχείλας μίλησε με θερμά λόγια στους μαθητές και στους γονείς τους και τους ευχήθηκε «Καλό καλοκαίρι».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=