ΤΟΠΙΚΑ

Εκλεψε τη θεία του και λήστεψε καθαρίστρια

εκλεψε-τη-θεία-του-και-λήστεψε-καθαρίσ-892173

Εκλεψε την τηλεόραση της ίδιας του της θείας και έσερνε καθαρίστρια στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ στο πάτωμα προκειμένου να της αρπάξει τη τσάντα. Βολιώτης ηλικίας 29ετών συνελήφθη προχθές στις 20:30 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για ληστεία και κλοπή.

Επρόκειτο για τον δράστη που την περασμένη Δευτέρα έκλεψε τις τσάντες από δύο γυναίκες, η μία μαθήτρια, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο. Οταν προχθές το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή του Αυτοφώρου, συνέχισε απτόητος τη δράση, μη διστάζοντας να ασκήσει και βία!

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν τα κατορθώματά του μόλις στις 16:30. Η θεία του 29χρονου ηλικίας 59 ετών που τον είδε να φεύγει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία και αντελήφθη τι συνέβη, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο ανιψιός της έσπασε το τζάμι της μπαλκονόπορτας της μονοκατοικίας της και αφού μπήκε στο σπίτι, άρπαξε την τηλεόρασή της και απομακρύνθηκε.

Όμως η δράση του 29χρονου δεν σταμάτησε εδώ. Στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ εκτυλίχτηκε ολόκληρο σήριαλ. Ο διευθυντής των πρώην σχολών του ΟΑΕΔ τον πήρε στο κυνήγι, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του στον χώρο και τον είδε να κρατάει δύο γυναικείες τσάντες.

Ο νεαρός αποχώρησε από το κτήριο κακήν κακώς. Τελικά εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από την Αστυνομία στις 20:30 στη Νεάπολη, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Εσερνε στο πάτωμα καθαρίστρια για να της αρπάξει τη τσάντα

Οι καταθέσεις των παθόντων για τη ληστεία στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ σοκάρουν. Ο δράστης εισήλθε από την ανοιχτή κεντρική είσοδο και αφού διέρρηξε την εσωτερική πόρτα βοηθητικού δωματίου του προσωπικού καθαριότητας στον πρώτο όροφο, σπάζοντάς την, αφαίρεσε δύο γυναικείες τσάντες με το περιεχόμενο τους αντίστοιχα που είχαν εναποθέσει στο σημείο ισάριθμες καθαρίστριες, ηλικίας 44 ετών και 48 ετών, που εργάζονταν την στιγμή εκείνη.

Όμως, κατά την απομάκρυνσή του από το κτίριο, έχοντας τις αφαιρεθείσες τσάντες στην κατοχή του, έγινε αντιληπτός για το λόγο αυτό, από τις παθούσες. Η 48χρονη έτρεξε να τον σταματήσει. Επιασε την τσάντα της που ο 29χρονος φορούσε χιαστή για την πάρει και εκείνος απωθώντας την, την έσπρωξε ρίχνοντάς την στο πάτωμα.

Η γυναίκα συνέχισε ωστόσο να κρατάει τη τσάντα και εκείνος την έσερνε στον διάδρομο μέχρι τη σκάλα.

Η 48χρονη υπέστη εκδορές και γδαρσίματα στο σώμα της και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή και καταδιώχτηκε από τον διευθυντή που τον είδε να απομακρύνεται από τον χώρο και εγκατέλειψε τις τσάντες.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε κατά του νεαρού ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστρική κλοπή, κλοπή κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη από πρόθεση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Αρνείται τις κατηγορίες ο δράστης

Παρά το show που έδωσε, ο δράστης αρνείται τις κατηγορίες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου και φέρεται να ισχυρίστηκε πως πήρε την τηλεόραση της θείας του επειδή του ανήκε καθώς, όπως ισχυρίζεται, την είχε αγοράσει ο ίδιος με δόσεις. Υποστηρίζει πως επισκέφτηκε τις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ για να δει την κοπελιά του και ισχυρίζεται πως πήρε τις τσάντες γιατί δεν φαντάστηκε πως ανήκαν σε κάποιους.

Αρνείται τον τραυματισμό της 48χρονης και ζητάει να μην οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά να του επιτραπεί να παρακολουθήσει κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ. Ο 29χρονος πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε κρατείται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου