ΤΟΠΙΚΑ

Στο Τόντι της Ιταλίας το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

στο-τόντι-της-ιταλίας-το-3ο-δημοτικό-σχο-892505

Επίσκεψη στην Περούτσια της Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τόντι έκανε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας από τις 29 Μαΐου έως και τις 3 Ιουνίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Στο πρόγραμμα αυτό, με τίτλο Healthy Body, Healthy Mind, συμμετέχουν επίσης η Ρουμανία, η Ισπανία και η Τουρκία. Ο πρωταρχικός στόχος όλου του προγράμματος είναι η βελτίωση του τρόπου ζωής των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους μέσω της προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι Ιταλοί μαθητές επεφύλαξαν μια πολύ θερμή υποδοχή σε όλους τους συμμετέχοντες στο Δημαρχείο της πόλης με παρουσία του Δημάρχου, του Συντονιστή Εκπαίδευσης και του Προέδρου της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η τελετή υποδοχής περιλάμβανε ακόμη παρουσίαση αναγεννησιακών χορών από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Οι 4 συνοδοί- εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες (γιατρούς, διατροφολόγους) και σε δραστηριότητες πάνω στην υγιεινή διατροφή, στην αξία της κίνησης και άθλησης και στη συμβολή τους στη διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας επισκέφθηκαν τρία σχολεία και παρακολούθησαν δραστηριότητες των παιδιών σχετικές με το πρόγραμμα , συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως τοξοβολία , ρίψη ruzzolone (παραδοσιακό ετρουσκικό άθλημα) και διδάχτηκαν ιταλικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η φιλοξενία από τους Ιταλούς εταίρους ήταν άψογη όπως δηλώνει το βολιώτικο σχολείο. Σ΄ αυτό συνέβαλε η οργανωτικότητα των εκπαιδευτικών και η συνεργασία τους με τους τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και με τους γονείς των μαθητών των σχολείων υποδοχής που οργάνωσαν μια πολύ ωραία βραδιά με παραδοσιακά εδέσματα και χορούς..

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το επόμενο σχολικό έτος με επισκέψεις εκπαιδευτικών και μαθητών στην Ισπανία, Τουρκία και Ρουμανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου