ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή 12 μηνών για πλαστή ιατρική συνταγή

ποινή-12-μηνών-για-πλαστή-ιατρική-συνταγ-892603

Εκλεψε μπλοκ με συνταγές από γιατρό, αλλοίωσε τα στοιχεία τους και επιχείρησε να πάρει χάπια από φαρμακείο του Βόλου, όμως έγινε αντιληπτή. Κατηγορούμενη για κατάρτιση και απόπειρα χρήσης πλαστής ιατρικής συνταγής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση ήταν χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μία νεαρή γυναίκα, ηλικίας μόλις 28 ετών, η οποία δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο.

Η 28χρονη πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2018 απευθύνθηκε σε φαρμακείο με νοθευμένη συνταγή, έχοντας αντιγράψει τη σφραγίδα του γιατρού και τον αριθμό συνταγής που είχε χορηγηθεί σε ασθενή, με σκοπό να προμηθευτεί ναρκωτικά δισκία τύπου hipnosedon και vulbegal για ιδία χρήση.

Ομως, «καρφώθηκε» από μόνη της αφού χρησιμοποίησε το κίτρινο χαρτί του μπλοκ που συνήθως κρατάει ο γιατρός, και όχι το λευκό. Ο φαρμακοποιός υποψιάστηκε αμέσως τι σκάρωνε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Η νεαρή συνελήφθη και παραπέμφθηκε για να δικαστεί σε ρητή. Χθες στο δικαστήριο κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Η καταδικασθείσα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου