ΑΛΜΥΡΟΣ

Χωρίς ΚΕΑ επί δύο μήνες

χωρίς-κεα-επί-δύο-μήνες-892779

Εκκληση για βοήθεια απευθύνει 54χρονος Αλμυριώτης, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Χ.Κ. ζει με διαλυμένο πρόσθετο μέλος, καθώς έχει ακρωτηριασμένο πόδι, αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά για τα οποία έχει εγχειριστεί, και δεν λαμβάνει κανένα απολύτως βοήθημα για να ανταπεξέρχεται στα έξοδα διαβίωσης του.

Απογοητευμένος, καθώς το ΚΕΑ που λάμβανε κόπηκε πριν δύο μήνες και δεν έχει οικογενειακό περιβάλλον για να τον βοηθήσει, απευθύνεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ζητώντας στήριξη σε τρόφιμα και χρήματα μέχρι να βγει το επίδομα αναπηρίας που περιμένει και ραντεβού με την επιτροπή του ΚΕΠΑ το συντομότερο δυνατό.

«Εγώ δεν βγαίνω καθόλου από το σπίτι γιατί το τεχνητό μέλος που έχω είναι διαλυμένο και φθάνω με δυσκολία μέχρι την τουαλέτα. Μέσα σε όλα αυτά έχω δύο μήνες να πιάσω χρήματα στα χέρια μου και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πλέον πάρα πολύ», περιγράφει ο ίδιος.

Ο 54χρονος ζει μόνος του με την κόρη του, που είναι ηλικίας 31 ετών, η οποία είναι άνεργη. Η σύζυγός του τον εγκατέλειψε και ζει με τον γιο τους που μένει στον Βόλο.

Γι’ αυτό τον λόγο του κόπηκε το ΚΕΑ, καθώς όπως αναφέρει, η σύζυγος δεν συναινούσε για να συνεχιστεί η χορήγηση του επιδόματος.

Την περασμένη Παρασκευή ο ταλαιπωρημένος πολίτης πέρασε από επιτροπή ΚΕΠΑ για να λάβει βοήθημα αναπηρίας. Εξετάστηκε από χειρουργό, καρδιολόγο και παθολόγο, όμως δεν υπήρχε ορθοπεδικός για να ολοκληρωθεί η επιτροπή. Περιμένει νέο ραντεβού μη γνωρίζοντας πότε θα οριστεί αυτό και βέβαια μη γνωρίζοντας και πότε θα εγκριθεί το επίδομα και πότε θα κατατεθεί για πρώτη φορά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, οι οποίες επιβεβαιώνουν πως ο 54χρονος δεν λαμβάνει ΚΕΑ τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, επιβεβαιώνουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με το ακρωτηριασμένο πόδι και τα παθολογικά προβλήματα.

Επισημαίνεται πως ο άπορος είναι ανασφάλιστος και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσει το πρόσθετο μέλος του που είναι διαλυμένο, με αποτέλεσμα να έχει εξαιρετικές δυσκολίες στην καθημερινότητά του εδώ και χρόνια.

Ο ίδιος λάμβανε το ΚΕΑ χωρίς να παίρνει επίδομα αναπηρίας για το πρόσθετο μέλος του, επειδή γνώριζε πως χορηγείται μόνο το ένα από τα δύο επιδόματα.

Εχει πρόσθετο μέλος από ηλικίας 14 ετών μετά από ατύχημα με αγροτικό μηχάνημα. Παλαιότερα που εργαζόταν μπορούσε να φροντίζει το πρόσθετο μέλος του, καθώς ήταν ασφαλισμένος. Ομως, εδώ και σειρά ετών δεν μπορεί να βρει εργασία και είναι αποκλεισμένος στο σπίτι, το οποίο ευτυχώς είναι ιδιοκτησίας του.

Γνώστης των προβλημάτων του άπορου είναι και η Τοπική Εκκλησία, όμως στην περιοχή όπου μένει ο 54χρονος δεν υπάρχει Σπίτι Γαλήνης, ώστε να υπάρχει μέριμνα για τη σίτισή του.

Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στον ίδιο, στο τηλέφωνό του: 6981786654.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου