Με πρωτοβουλία Κων. Μαραβέγια η φιλοξενία 26 παιδιών από τη Μολδαβία στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 18:05:53
Με πρωτοβουλία Κων. Μαραβέγια η φιλοξενία 26 παιδιών από τη Μολδαβία στη Μαγνησία

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας  κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια φιλοξενήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος συνολικά 26 παιδιά από τη Μολδαβία με 7 συνοδούς.

Πρόκειται για παιδιά από διάφορες πόλεις της Μολδαβίας που διαβιούν σε ιδρύματα της χώρας, αντίστοιχα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», και επιλέχθηκαν με βάση τις υψηλότερες επιδόσεις στα μαθήματά τους.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε χάρις στη θερμή ανταπόκριση του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος διέθεσε τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στον Άγιο Λαυρέντιο. Ήταν μία πρωτοβουλία που προέκυψε μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτού στη Μολδαβία.

Η αποστολή με τους 26 μαθητές έφθασε την Κυριακή 12 Ιουνίου οδικώς από την Μολδαβία στην Ελλάδα και παρέμεινε στη Μαγνησία μέχρι την Παρασκευή 17 του μήνα.

Ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης για να υποδεχθεί τα παιδιά, ενώ με πρωτοβουλία του καταρτίστηκε πρόγραμμα επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και σημεία αναφοράς της Μαγνησίας, προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να ενημερωθούν για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Συγκεκριμένα, τα παιδιά και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου αλλά και τον νεολιθικό οικισμό του Διμηνίου, το Δημαρχείο του Βόλου όπου ξεναγήθηκαν από τον κ. Νίκο Ντόκο στις αίθουσες του κτιρίου, ενώ σε συνεννόηση και με ειδική άδεια που εξασφαλίστηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ακολούθησε επίσκεψη στο σκάφος της Αργούς, κατά την οποία ενημερώθηκαν για τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου τα μέλη της αποστολής μετέβησαν οδικώς στο Αχίλλειο Αλμυρού όπου επιβιβάστηκαν στο σκάφος «Ελισάβετ» για ημερήσια εκδρομή στην Σκιάθο. Αφού ξεναγήθηκαν στη Χώρα Σκιάθου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις φημισμένες Κουκουναριές. Την τελευταία ημέρα συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των παιδιών στη Μαγνησία, εξασφαλίστηκε η παροχή δυο δωρεάν γευμάτων, στον Βόλο και την Σκιάθο, από επαγγελματίες της περιοχής. Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα και η φιλοξενούμενη αποστολή να αναχωρήσει από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=