Συνέντευξη στο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού πήρε το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 12:47:33
Συνέντευξη στο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού πήρε το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο είχαν τα μέλη του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, την περασμένη Δευτέρα.

Ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την πρόσκληση της καθηγήτριας, κ. Σοφίας Κανταράκη και ξεναγήθηκε στο χώρο του σχολείου και στο γραφείο του Συλλόγου των Διδασκόντων από το Διευθυντή του σχολείου, κ. Απόστολο Ζαχαρό. Ο Διευθυντής σε ανάμνηση της επίσκεψης τού δώρισε ένα Λεύκωμα του σχολείου με πλούσιο υλικό και ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε με μια εικόνα της Παναγίας.

Την συνέντευξη των μαθητών συντόνιζε η κ. Κανταράκη, ενώ παραβρέθηκε και ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος της ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων κ. Ηλίας Κουτσερής.

Στις ερωτήσεις των μαθητών απάντησε με πολύ ενθουσιασμό ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας τα παιδιά να αναζητήσουν την αλήθεια του Θεού, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να εμπιστεύονται στους καθηγητές τους.

Οι ερωτήσεις ήταν ποικίλης θεματολογίας. Αρχικά, οι μαθητές τον ρώτησαν ποια είναι η σχέση του με τους νέους και τη δημοσιογραφία, αλλά και αν πιστεύει πως η σημερινή νεολαία βρίσκεται κοντά στον Θεό και στην Εκκλησία. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους μαθητές να μάθουν αν ο Ποιμενάρχης τους είχε διαβάσει άρθρο τους, το οποίο είχαν δημοσιεύσει προ λίγων ημερών στον τοπικό τύπο αναφορικά με τις σχέσεις των νέων με την Εκκλησία.  Άλλωστε, εκεί ανέλυαν διεξοδικά τη σχέση τους και την επαφή τους με την Εκκλησία και επιθυμούσαν να γνωρίζουν την άποψη του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν σήμερα γίνονται θαύματα και πώς αντιδρούν οι πιστοί σε αυτά. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ερώτηση για το ποιμαντικό έργο του στην τοπική Εκκλησία που διακονεί, ποιο θεωρεί πιο σημαντικό από όσα έχει κάνει, αλλά και πώς θα ήθελε να προσεγγίσει τους νέους. Δεν έλειψαν και οι προσωπικές ερωτήσεις για την καταγωγή και την πορεία του ως ιερωμένου, αλλά και οι εύθυμες στιγμές, με τον Σεβασμιώτατο να εξιστορεί προσωπικά ευτράπελα, όπως το ότι η γενειάδα του παραπέμπει στον «Άγιο Βασίλη», με τον οποίο τον έχουν πολλάκις παραλληλίσει.

 Μετά το πέρας της συνέντευξης, δόθηκαν μικρά αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο Σεβασμιώτατος, μάλιστα, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά. Σε κλίμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης, με τους μαθητές να χειροκροτούν, ο Σεβασμιότατος αναχώρησε υποστηρίζοντας ότι ήταν μια από τις ομορφότερες και πλέον ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=