ΤΟΠΙΚΑ

Το 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας στο Θερμοκηπιακό πάρκο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

το-2ο-γελ-ν-ιωνίας-στο-θερμοκηπιακό-πάρκ-893020

Επίσκεψη στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε χθες το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο του έργου, Νικόλαο Κατσούλα, Διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Π.Θ.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS + που υλοποιεί το σχολείο σε συνεργασία με σχολεία της Εσθονίας, της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας.

Το θερμοκηπιακό πάρκο, το οποίο προάγει την βιοκαλλιέργεια σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, είναι ένα ερευνητικό έργο που στοχεύει στην μεγιστοποίηση αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας παραγωγής λαχανοκομικών προϊόντων, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές αγρο-οικολογικές πρακτικές οι οποίες συνδυάζονται με τεχνολογίες ρομποτικής και πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσούλας παρουσίασε στους επισκέπτες πώς, με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, ελέγχεται η θρεπτικότητα του υποστρώματος της υδροπονικής καλλιέργειας και πώς, με ένα αυτόματο σύστημα, διατηρούνται σταθερές οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του θερμοκηπίου. Τους επισκέπτες εντυπωσίασε το αυτοματοποιημένο σύστημα ανακύκλωσης του νερού καθώς και η πρωτοπόρα μέθοδος παραγωγής βιολιπάσματος από την εκτροφή ψαριών.

Μετά την ξενάγηση, ο κος Κατσούλας απάντησε σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Σοφία Μεντσιβίρη και Γεωργία Λουκίδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου