Μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 11:54:56
Μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών διεκδικεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Αλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και χιλιάδες αναπληρωτές θα βιώσουν ακόμα μια φορά τον «πόνο» της απόλυσης, του ταμείου ανεργίας, του εργασιακού άγχους, της αβεβαιότητας. Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί,σχεδόν το 30% του συνόλου στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, θα ξεκινήσουν από το μηδέν περιμένοντας τον Σεπτέμβρη να αναπληρώσουν τον εαυτό τους όγδοη, ένατη, δέκατη ίσως και δεκάτη πέμπτη συνεχόμενη φορά, καλύπτοντας με αυταπάρνηση τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης σε δύο, τρία, ακόμα και τέσσερα διαφορετικά σχολεία, με το μέλλον τους «προϊόν» πλειοδοσίας στους πάγκους των υποσχέσεων της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε εμποροπανήγυρη επαρχιακής κωμόπολης.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ζώντας από μέσα το πρόβλημα, στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στα αιτήματά τους για μονιμοποίηση και αποδέσμευση από την εργασιακή ομηρία και την αβεβαιότητα.Είμαστε σταθερά μπροστά στους αγώνες τους.

Διεκδικούμε:

  • Αμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • 12μηνες συμβάσεις μέχρι την πλήρη μονιμοποίηση.
  • Ταυτόχρονη ανακοίνωση των λειτουργικών και οργανικών κενών από όλα τα ΠΥΣΔΕ. Κάθε τι άλλο συνιστά παραβίαση και αλλοίωση της σειράς των πινάκων.
  • Ανακοίνωση όλων των κενών ωρών, σε όλα τα σχολεία, χωρίς πλαφόν και «κρυμμένες» ώρες.
  • Μέτρα στήριξης όλων των αναπληρωτών, που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους.
  • Αμεση κατάργηση του θεσμού των «τριμηνιτών» αναπληρωτών.
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία.

Να σταματήσουν η εκμετάλλευση και ο εμπαιγμός των αναπληρωτών, η συνεχής ταλαιπωρία τους, η μόνιμη αβεβαιότητά τους. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας επιτέλους να υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα,να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα για τη διεκδίκησή τους.Μακριά από «ρεαλισμούς», που εξυπηρετούν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και διαιωνίζουν την ομηρία των αναπληρωτών και υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών» καταλήγουν στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=