Ναυτική Εβδομάδα 2022: Μουσικές από την Αλεξανδρούπολη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 11:51:27
Εξαιρετική εμφάνιση είχε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Εμμέλεια»
Ναυτική Εβδομάδα 2022: Μουσικές από την Αλεξανδρούπολη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται στον Βόλο η Ναυτική Εβδομάδα 2022 η οποία είναι αφιερωμένη στο Καστελόριζο. Προχθές μετείχε στις εκδηλώσεις το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Εμμέλεια».

Η 2η ημέρα των εκδηλώσεων, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τίτλο «Φέξε μου φεγγαράκι μου», που παρουσίασε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Εμμέλεια».

 Στην εκδήλωση παρέστη ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος φιλότεχνων πολιτών.

 Στο τέλος της συναυλίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα μέλη του συνόλου και τους υπευθύνους για την εξαίρετη παρουσίαση του προγράμματος και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς αδελφικής αγάπης, που τον συνδέουν με τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, με τον οποίο συμπορεύονται πολλά χρόνια μέσα στην Εκκλησία.

Από την μεριά του, ο υπεύθυνος του παραδοσιακού συνόλου π. Δημήτριος Κεσκίνης ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ιστορία του συνόλου και των μελών του, πολλοί εκ των οποίων είναι μαθητές του σπουδαίου εκπροσώπου της Δημοτικής Παραδοσιακής Μουσικής Χρόνη Αηδονίδη και των συνεργατών του, επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά καρπός της Χάριτος του Θεού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με πλούσιο πρόγραμμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη

-20.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. «Σμυρναίϊκο Μινόρε» μία μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, προσφορά του Δήμου Βόλου

 

Αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου

-20.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους με παρουσίαση από την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Σοφία Χάλατη του ολοκληρωμένου προγράμματος των τμημάτων της ΚΕΚΠΑ.

 

Παρασκευή 24 Ιουνίου

-20.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ, «Στην άκρη του Αιγαίου - Καστελλόριζο».

-21.00: Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με αφιέρωμα στην μουσική παράδοση των Δωδεκανήσων που ανήκει και το Καστελόριζο.

Ανακοίνωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο της επόμενης τιμώμενης Μεσογειακής πόλης.

 

Σάββατο 25 Ιουνίου

-20.30: Θεατράκι στην παραλία Αναύρου. Λειτουργεί στατική έκθεση αερομοντέλων και προβολή δραστηριοτήτων της Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας (Α.Ε.ΜΑ.) από μόνιτορ.

Θεατρομουσικοχορευτική παράσταση «Μικρός μου Καστελλόριζο».

Απονομή αναμνηστικών.

Κλείσιμο των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=