Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν πρέπει να καμφθούν

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 10:48:21
Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν πρέπει να καμφθούν

Με ανακοίνωσή τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας «χαιρετίζουν τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στα τραπεζικά καταστήματα της Εθνικής και της Πειραιώς, για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ενάντια στο κλείσιμο μιας σειράς καταστημάτων και στις μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων, που προχωρούν οι διοικήσεις τους, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία των μετόχων τους, ενάντια στην καταπάτηση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων».

Oπως αναφέρουν, «αποδεικνύεται περίτρανα ότι η προσπάθεια του τραπεζικού κεφαλαίου για ανάκαμψη από την κρίση, είναι κυριολεκτικά οδοστρωτήρας για τους τραπεζοϋπάλληλους, αλλά και για εργαζόμενους άλλων κλάδων, συνταξιούχους, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, που είναι υποχρεωμένοι να έχουν συναλλακτική πελατειακή σχέση με τις τράπεζες.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν πρέπει να καμφθούν από την προσπάθεια των εργοδοτών για τρομοκράτηση και υποταγή τους στα σχέδια τους, ούτε από την υπονομευτική στάση των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που ελέγχουν τις διοικήσεις των σωματείων και της ΟΤΟΕ, απέναντι στους αγώνες και στα αιτήματα του κλάδου. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι προ πολλού!

Ολοι στην απεργία, κλιμάκωση του αγώνα για να σταματήσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, για να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτων, οι απολύσεις και για την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων με ικανοποιητικές αυξήσεις μισθών, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την ακρίβεια στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, Αποστόλης Νάνος, Βάσω Μπακάση και Ζήσης Γκαραλιάκος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=