Αθ. Λιούπης: Συνάντηση με το διοικητή του ΕΦΚΑ για συντάξεις και κτηριολογικό

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 10:33:55
Αθ. Λιούπης: Συνάντηση με το διοικητή του ΕΦΚΑ για συντάξεις και κτηριολογικό

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ είχε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Λιούπης. Από τα φλέγοντα ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η επιτάχυνση στην απονομή των συντάξεων και το κτηριολογικό ζήτημα του e- ΕΦΚΑ.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον κ. Δουφεξή τα πολλαπλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν κτήρια ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στον Βόλο, και ειδικότερα, αυτό στο οποίο συστεγάζονται το Κέντρο Υγείας Βόλου και ο ΕΦΚΑ στην οδό Θρακών, όπως και το κτήριο στην Ν. Ιωνία, όπου στεγάζονται εξωτερικά ιατρεία και το ΚΕΠΑ. Σε όλα αυτά τα κτήρια καταγράφονται ελλείψεις σε επίπεδο συντήρησης και πιθανώς θέματα στατικότητας. Ο Διοικητής ανταποκρίθηκε στο αίτημα για εξέταση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων και ενημέρωσε πως έχει αναθέσει στις τεχνικές υπηρεσίες του Φορέα να διενεργήσουν σχετικό έλεγχο.

Ο Βουλευτής, έπειτα, ζήτησε από το διοικητή διευκρινίσεις για το ζήτημα των ασφαλισμένων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα υπολογίζοντας το χρόνο εργασίας τους στο εξωτερικό, οι οποίοι υφίστανται ακόμα μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της σύνταξής τους. Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ παραδέχθηκε, πως για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους είναι πιο περίπλοκη η διαδικασία απονομής σύνταξης, καθώς εμπλέκονται ζητήματα διεθνούς δικαίου. Σε πρώτο επίπεδο δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία μηχανισμού αυτοματοποίησης για τις υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων, γεγονός που έχει ήδη βελτιώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την έκδοση σύνταξης. Ωστόσο, ο κ. Δουφεξής δεσμεύτηκε, ότι στο επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των καθυστερήσεων και για όσους έχουν χρόνο εργασίας στο εξωτερικό.

Στο αίτημα για ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας του πρώην ΟΑΕΕ, που έθεσε ο Βουλευτής προκειμένου να εκδίδονται αυτοματοποιημένες αποφάσεις για συντάξεις γήρατος -όπως συμβαίνει με τον πρώην ΟΓΑ-, ο Διοικητής τόνισε, πως ήδη το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για την ψηφιοποίηση των αρχείων του πρώην ΟΑΕΕ.

Σε σχέση με την μη καταβολή αναδρομικών σε συντάξεις ασφαλισμένων που εκδίδονται ως διπλοσυνταξιούχοι, ο κ. Δουφεξής ενημέρωσε τον κ. Λιούπη, ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, και άμεσα -εντός των επόμενων 1-2 μηνών- θα αποδοθούν τα αναδρομικά στους δικαιούχους.

Τέλος, ο κ. Λιούπης έθεσε το αίτημα των εργαζομένων για ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του e ΕΦΚΑ Μαγνησίας, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση και απονομή συντάξεων, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που παρατηρείται κατά την μετατροπή συντάξεων αναπηρίας σε γήρατος και την ανάγκη να αναβαθμιστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο θέμα αυτό και ευχαρίστησε τον Διοικητή του e-EΦΚΑ για τη συνεργασία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=