ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αργαλαστή ο Μάκης Βορίδης

στην-αργαλαστή-ο-μάκης-βορίδης-893770

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Νοτίου Πηλίου μεθαύριο Παρασκευή στη 1:30 μ.μ. στην Αργαλαστή. Τον υπουργό θα συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του αρμοδίου υπουργείου Μιχ. Σταυριανουδάκης.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ενώ θα παρευρεθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ο Stanley Johnson, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Borris. Ο κ. Johnson διατηρεί τη βίλα «Ειρήνη» στο Χόρτο Πηλίου και συχνά-πυκνά επισκέπτεται την περιοχή.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, «το κύρος και η πολύτιμη προσφορά στην πολιτική, στην επιστήμη καθώς και στην πνευματική ζωή που έχει προσφέρει ο Στάνλεϊ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) είναι αδιαμφισβήτητα».

Ο Στάνλεϊ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και εύφημες μνείες. «Η πλούσια δράση του όμως δεν σταματάει εκεί, αφού ο ίδιος έχει συντάξει και εκδώσει, πληθώρα βιβλίων για περιβαλλοντικά και πληθυσμιακά θέματα, έχει αποδείξει τόσο το ενεργό ενδιαφέρον του όσο και τον καταλυτικό ρόλο που έχει επιτελέσει σε πολύ σημαντικά οικολογικά ζητήματα και όχι μόνο», συμπληρώνει το ψήφισμα.

Το δημαρχείο

Το νέο κτίριο του δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή ολοκληρώθηκε μετά από 15 χρόνια και τίθεται επίσημα σε λειτουργία από αύριο Πέμπτη.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 950.143,75 ευρώ, για το οποίο εγκρίθηκε η χορήγηση επενδυτικού τοκοχρεωλυτικού δανείου συνολικού ποσού 950.143,75 ευρώ. Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και εκτελέστηκε κατά 75% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ποσό 712.607,81 ευρώ) και κατά 25% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ποσό 237.535,94 ευρώ). Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 έτη και το επιτόκιο είναι σταθερό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου