Γενική συνέλευση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 19:39:12
Γενική συνέλευση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε χθες, γενική συνέλευση στον προαύλιο χώρο του Μεταξουργείου συζητώντας θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας, όπως η παγκόσμια μέρα προσφύγων, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος- οι αιτίες και οι συνέπειές του και η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση ως επακόλουθο του πολέμου.

Τη συζήτηση άνοιξε η πρόεδρος Ρίτσα Κωτή η οποία μεταξύ άλλων για την παγκόσμια μέρα του πρόσφυγα τόνισε:

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων σημαδεύεται από κάποια τραγικά δεδομένα όπως: Πάνω από 100 εκατ. είναι οι ξεριζωμένοι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία, εξαιτίας νέων κυμάτων βίας ή παρατεταμένων συγκρούσεων ή εξαιτίας του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία – σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Από τα 5,5 εκατομ. πρόσφυγες που έχουν φύγει από την Ουκρανία το 90% είναι γυναίκες και παιδιά σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πάνω από 275 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν σε συνθήκες πείνας σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης που πολλαπλασιάστηκε από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Οι φτωχότερες χώρες στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή απειλούνται με λιμό. Νέα μαζικά κύματα ξεριζωμού θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα. Αποδεικνύεται ότι ο ξεριζωμός προκαλείται από το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης στο οποίο ζούμε και την βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι απάνθρωπη. Το ίδιο απάνθρωπη είναι η πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που εμπλέκουν ολοένα και πιο ενεργά τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εφαρμόζουν  την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Απλώνουμε χέρι αλληλεγγύης και συναδέλφωσης σε όλους τους ξεριζωμένους, στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας και ιδιαίτερα τις τόσες γυναίκες με τα παιδιά στην αγκαλιά, στα εκατομμύρια πρόσφυγες σ’ όλο τον κόσμο. Τους καλούμε να θέσουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο του ξεριζωμού, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης και των ληστρικών πολέμων. Αντιπαλεύουμε τον ρατσισμό, τον φασισμό, τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ειδική γραμματέας Μυρτώ Τσιαπλέ η οποία αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο αγώνας μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας έχει σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου που αγωνιούν μπροστά στις εξελίξεις και τα ενδεχόμενα βλέποντας να συμπληρώνονται σχεδόν 4 μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και οι κίνδυνοι όχι μόνο δεν ελαχιστοποιούνται αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται. Στην Ουκρανία δεν συγκρούεται η Δύση με την Ανατολή. Συγκρούονται οι εκμεταλλευτές του μόχθου μας για το ποιος θα επικρατήσει, συγκρούονται ληστές για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία. Χρειάζεται να αποκαλύπτουμε την αιτία του πολέμου. Γιατί μόνο αν ξεριζώσουμε αυτή την αιτία θα μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν με αξιοπρέπεια  απολαμβάνοντας τους καρπούς του μόχθου τους και τις μεγάλες δυνατότητες της τεχνολογίας του 21ου αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε η χώρα μας να γίνεται θύτης άλλων λαών και μαγνήτης ενδεχόμενων επιθέσεων. Γι’ αυτό δυναμώνουμε την πάλη μας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις», είπε μεταξύ άλλων η ειδική γραμματέας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η γραμματέας Δέσποινα Ευαγγελινού η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σε έναν ατέλειωτο λαβύρινθο ακρίβειας βαδίζουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, για τα οποία μέρα με τη μέρα διογκώνονται τα προβλήματα, με την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα να διαλύουν το εισόδημά τους. Σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης σε ρεύμα ενόψει καλοκαιριού, με προβλέψεις για στασιμοπληθωρισμό και επισιτιστική κρίση σε βάθος δεκαετίας, αλλά και εκτιμήσεις για αυξήσεις στις τιμές της Ενέργειας και το 2023, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπουκώνει με πακτωλό χρημάτων τα «πράσινα» αρπακτικά της Ενέργειας για «πράσινες» μπίζνες, σε απάντηση της λεγόμενης «ενεργειακής κρίσης», που επιτείνεται στο φόντο του πολέμου και της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας. Επίσης η εγκληματική πολιτική της απολιγνιτοποίησης, με το σταδιακό κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών, την αποδοχή των κοινοτικών δεσμεύσεων για το εμπόριο ρύπων και η ανάδειξη του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε βασικό καύσιμο μετάβασης, υλοποιήθηκε απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία.»

Μετά τις ομιλίες των τριών εκπροσώπων έγιναν πολλές ερωτήσεις και ακολούθησε πλούσιος διάλογος τόσο για το ενδεχόμενο αντιποίνων από την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο όσο και για το υγροποιημένο αέριο LNG, για την ανάγκη επαγρύπνησης και συνέχισης της αντιπολεμικής μας δράσης.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=