Πρώτη περιφέρεια η Θεσσαλία στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 19:14:04
Πρώτη περιφέρεια η Θεσσαλία στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Σημαντική πρωτιά κατάφερε η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς γίνεται η πρώτη περιφέρεια που κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μετάβασης του συνόλου των έργων, των υποέργων και των συμβάσεων του πρώην Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2025.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγροαστός,  δέχτηκε τα εύσημα της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Γιώργο Μπαχτσεβάνο και τα στελέχη Κωνσταντίνα Βρακοπούλου και Γεώργιο Γκαραγκούνη συνεχάρη το προσωπικό της Διεύθυνσης για την αποτελεσματική και ταχύτατη απόκρισή τους στα νέα δεδομένα.

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε ενεργά στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη συγγραφή και θεσμοθέτηση του νέου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου. Το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που θεσπίστηκε με το ν. 4635/2019 (Α΄167) έχει ως στόχο την υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Με το ΕΠΑ εισάγονται η μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και η υπαγωγή των παρεμβάσεων του ΠΔΕ σε στρατηγικούς στόχους και ιεραρχούμενες αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=