ΤΟΠΙΚΑ

«Φίλοι Νοσοκομείου Βόλου»: Αφαίμαξη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

φίλοι-νοσοκομείου-βόλου-αφαίμαξη-σ-893822

Με επίσημη ανακοίνωση οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» δηλώνουν ότι θα παρέμβουν κατά της υποβάθμισης που υφίσταται – όπως ισχυρίζονται- το Νοσοκομείο του Βόλου.

Μέσα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «συμμερίζονται τις εκφρασμένες έντονες ανησυχίες των νοσοκομειακών γιατρών του «Αχιλλοπουλείου» για την υποβάθμισή του, από την «αφαίμαξή» του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμισή του, εν ονόματι πολιτικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών συγκεκριμένων τεχνοκρατών υπέρ της εκλογικής τους περιφέρειας». Και «θα αποτρέψουν , πάση θυσία, την απαξίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος».

«Το συγκεκριμένο εθελοντικό σωματείο, ως εκφραστής των κοινωνικών αναγκών στον τομέα της υγείας του τόπου, υπενθυμίζει τους αγώνες στους οποίους έχει αποδυθεί στο παρελθόν. Συχνά αναγκάστηκε να οργανώσει και συλλαλητήρια όταν οι περιστάσεις των απαίτησαν για την διαφύλαξη του επιπέδου και του κύρους του Νοσοκομείου Βόλου. Δεν θα διστάσει επομένως να επαναλάβει τις ίδιες αγωνιστικές του πρωτοβουλίες, αν και εφόσον το απαιτήσουν οι ανάγκες, όπως τυχόν θα τις διαμορφώσουν επιβλαβείς και άκριτοι χειρισμοί ταγμένων να το διαφυλάξουν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη προσθέτουν ότι το σωματείο των Φίλων του Νοσοκομείου «Θεωρεί, ταυτόχρονα, ως ανεξήγητη και την ανοχή που επιδεικνύουν βαθμοφόρα πολιτικά στελέχη του τόπου. Μεταξύ αυτών λογίζονται και εκείνα που προέρχονται, από τα σπλάχνα του νοσοκομείου Βόλου και μάλιστα μόχθησαν, με την επιστημοσύνη τους, για την αναγωγή του σε υψηλό βαθμό λειτουργίας. Απορεί, παράλληλα, πώς επιτρέπουν την ανεξέλεγκτη διαχείριση της τύχης του νοσηλευτικού ιδρύματος, προς χάρη εύνοιας του νοσηλευτικού ιδρύματος της εκλογικής περιφέρειας των «διαχειριστών». «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» ως μέλη του εθελοντικού σωματείου με 25ετή προσφορά υπηρεσιών και σημαντικών δωρεών προς το νοσηλευτικό ίδρυμα, με κορυφαίο κοινωνικό ευεργέτημα την δημιουργία του ξενώνα για τις διανυκτερεύσεις οικονομικά αδύνατων συνοδών νοσηλευομένων, και με καθοριστική συνδρομή του αείμνηστου ευεργέτη Χαρ. Τσιμά, καλούν και τον υπουργό Υγείας να παρέμβει. Να επιβεβαιώσει, δηλαδή, τον σεβασμό του προς τον πάσης μορφής εθελοντισμό. Να ανακαλέσει στην τάξη όσους «υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» στην εκτέλεση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους. Και να μην αγνοήσει την εθελοντική φωνή, αυτή που, επί μια 25ετία, έμπρακτα εκφράζει και τη μεταφράζει σε στήριξη του υψηλού επιστημονικού χαρακτήρα του νοσοκομείου, προσφέροντας επιπλέον και προσωπική εργασία με τελικούς αποδέκτες τους νοσηλευόμενους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ελπίζουμε να εισακουστεί η εθελοντική αυτή παρέμβαση των «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου» που δεν αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες, παρά μόνον στην εκδήλωση σεβασμού προς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα λάβουν αποφάσεις που θα αποτελέσουν κόλαφο σε όσους επιχειρήσουν να την υποτιμήσουν ή να την περιφρονήσουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου