Χορήγηση υποτροφιών σε νέους φερέλπιδες επιστήμονες

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 12:24:15
Στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήρθε να συμβάλει ο απόδημος ελληνισμός της Νέας Υόρκης με τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΜΣ
Χορήγηση υποτροφιών σε νέους φερέλπιδες επιστήμονες

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος» του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας λειτουργεί από το 2007, με σκοπό την εκπαίδευση νέων βιοεπιστημόνων στην ανάπτυξη και εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων και εργαλείων αιχμής για τη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την παρακολούθηση της ποιότητας των τροφίμων κατά μήκος της αλυσίδας αξίας, από την παραγωγή τροφίμων μέχρι την κατανάλωση και τις επιδράσεις της διατροφής στον μεταβολισμό.

Αναγνωρίζοντας ότι η Θεσσαλία συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πρότυπης περιφέρειας στην αγροδιατροφή, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης πίεσης που δέχεται το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών και τροφής προσαρμοζόμενο από τη μία στην κλιματική αλλαγή και από την άλλη στην ανάγκη για μια παραγωγή με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα σε ισορροπία με το περιβάλλον.

Αυτή η άρρηκτη σχέση διατροφής και περιβάλλοντος υπογραμμίζεται και προωθείται επιστημονικά μέσα από αυτό το ΠΜΣ, που αριθμεί πάνω από 240 απόφοιτους.

Σε αυτή την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήρθε να συμβάλει ο απόδημος ελληνισμός της Νέας Υόρκης με τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΜΣ.

«Η αρωγή του Συλλόγου Θεσσαλών «Ασκληπιός» εις μνήμη του Λευτέρη Κουτσοπάγου και του Συλλόγου Μαγνησίας «Αργοναύτες» αποτελεί μεγάλη αναγνώριση του έργου μας και της ανάγκης για στήριξη νέων επιστημόνων που θέλουν να αποκτήσουν τα προσόντα και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό της τοπικής και εθνικής παραγωγής και οικονομίας με βιώσιμες προσεγγίσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Τμήματος.

 Οι υποτροφίες, φέτος, απονεμήθηκαν στους φοιτητές Μίνω Σοφούλη και ΑλεξίαΕυαγγελία Φυτσιλή, οι οποίοι θα τις χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν μέρος των διδάκτρων τους και να αφοσιωθούν στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής τους διατριβής.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και η διευθύντρια του ΠΜΣ αν. καθ. Κατερίνα Μούτου εκφράζουν ευχαριστίες τους προς τους Συλλόγους για τη στήριξη στο έργο που επιτελούν.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=