ΤΟΠΙΚΑ

Στέλνουν γιατρούς στη Λαμία, ενώ το Αχιλλοπούλειο περιμένει ενίσχυση

στέλνουν-γιατρούς-στη-λαμία-ενώ-το-αχι-894044

Την ώρα που το ιατρικό προσωπικό στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου διαμαρτύρεται για τα κενά που υπάρχουν και ζητεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ειδικότητες που φθίνουν, μετά και την αποχώρηση τεσσάρων γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης φέρεται να είναι έτοιμος να μετακινήσει παιδίατρο στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί το Αχιλλοπούλειο.

Το ενδεχόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να καταγγέλλουν εμπαιγμό. Εξαπολύουν μύδρους κατά του κ. Σερέτη και ζητούν άμεσα να έρθουν στο Νοσοκομείο Βόλου τουλάχιστον τέσσερις γιατροί, όσοι δηλαδή αποχωρούν με συνταξιοδότηση.

Επιπροσθέτως διαμηνύουν ότι δεν δέχονται να γίνονται διαρκώς «αιμοδότες προσωπικού άλλων Νοσοκομείων».

Το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών αφήνει αιχμές ότι μολονότι το Νοσοκομείο Βόλου είναι υποστελεχωμένο είναι εκείνο που μονίμως «βάζει πλάτη» για να καλύψει κενά και πάντα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λαμίας.

«Γιατί άραγε; Υπάρχουν συμφέροντα, που εμείς εδώ στη Μαγνησία ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού δεν γνωρίζουμε; Μήπως είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν καλύψαμε το Νοσοκομείο της Λαμίας με νεφρολόγο, ογκολόγο, αναισθησιολόγο και τώρα θέλουν και παιδιάτρους; Αν δεν μπορεί η ΥΠΕ και το υπουργείο να λειτουργήσουν το Νοσοκομείο της Λαμίας, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν μονίμως να αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο του Βόλου», διαμηνύουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του Βόλου.

Επισείουν επίσης τον κίνδυνο να μην μπορεί να εκτελεστεί με ασφάλεια το πρόγραμμα των εφημεριών και καλούν όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΕ δεν προέβη στην ανανέωση της μετακίνησης συναδέλφου η οποία ώς σήμερα βοηθούσε στο πρόγραμμα εφημεριών ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου; Πώς περιμένετε να λειτουργήσετε το Παθολογικό ΤΕΠ; Μόνο με τον διευθυντή του;

Μήπως ξεχάσατε τον διαρκή αγώνα που δώσαμε, μέχρι και σήμερα για να στελεχωθεί το ΤΕΠ, η παθολογική, η παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και οι άλλες κλινικές; Τώρα έρχεστε ελαφρά τη καρδία και εξαρθρώνετε μία από τις καλύτερες κλινικές για να καλύψετε την ανικανότητα κάποιων να στελεχώσουν έγκαιρα ένα άλλο Νοσοκομείο;

Μήπως πρέπει να σταματήσετε να συμπεριφέρεστε στους ιατρούς του νοσοκομείου Βόλου σαν να είναι τσούρμο σε περιοδεύον θίασο;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η ΕΙΝΚΥΜ συνεχίζοντας και καλεί τον κ. Σερέτη «να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο του Βόλου ώς μόνιμο και σταθερό «αιμοδότη ιατρών» προς άλλα νοσοκομεία».

Τέλος, καταλήγει λέγοντας αναρωτιέται αν «ο κυβερνητικός στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας, η ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο διωγμός όσων καλών ιατρών έχουμε ηρωικά απομείνει να υπερασπιζόμαστε τη δημόσια υγεία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου