ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι απολογίες για ληστεία στον Πλάτανο

συνεχίζονται-οι-απολογίες-για-ληστεί-894106

Συνεχίζονται οι απολογίες για τη ληστεία στον Πλάτανο, τον Ιούνιο του 2020, με θύμα ηλικιωμένη. Γυναίκα, ηλικίας 73 ετών, βίωσε τον απόλυτο τρόμο στα χέρια δύο κουκουλοφόρων, οι οποίοι της έφραξαν το στόμα και την κλείδωσαν στο μπάνιο για να τη ληστέψουν. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις αρχές Ιουνίου.

Γυναίκα Ρομά από τον Βόλο ηλικίας 45 ετών, κάτοικος Αθηνών, συνελήφθη στην πρωτεύουσα, καθώς διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία ανήκε σε εταιρεία απ’ όπου το είχε νοικιάσει η κατηγορουμένη.

Η συλληφθείσα απολογήθηκε και υποστήριξε πως το αυτοκίνητο το είχε δώσει στον γιο της που το είχε μισθώσει σε άλλους. Είχε αφεθεί ελεύθερη μέχρι να γίνει η δίκη.

Χθες συνελήφθησαν στην Αθήνα μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου, ο γιος της, ο ξάδερφός του και ένας φίλος τους.

Οι τρεις νέοι αρνήθηκαν επίσης κάθε εμπλοκή τους στη ληστεία. Ο γιος της 45χρονης είπε πως μίσθωσε το αυτοκίνητο σε άλλους χωρίς να κατονομάζει άτομα, επειδή όπως είπε, φοβάται.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν που δεν έχουν απολύτως καμία συμμετοχή.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ανακριτή μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση και να παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι.

Σε βάρος τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα.

Επισημαίνεται πως οι κατηγορούμενοι δεν έχουν αναγνωριστεί από την παθούσα ούτε υπάρχουν για την υπόθεση καταθέσεις μαρτύρων.

Η εμπλοκή των νέων στη ληστεία προέκυψε μετά από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η ληστεία

Συγκεκριμένα, η ληστεία που απασχολεί τη Δικαιοσύνη διαπράχθηκε στις 7 Ιουνίου 2020 στον Πλάτανο Αλμυρού. Ηλικιωμένη κάτοικος της περιοχής είχε δεχθεί επίθεση από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι έσπασαν το παράθυρο του σπιτιού της, μπήκαν μέσα και αφού της έκλεισαν το στόμα με το χέρι, τη λήστεψαν και στη συνέχεια την κλείδωσαν στο μπάνιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφού ο ένας από τους δράστες τη φίμωσε με την παλάμη του χεριού του, ο δεύτερος έψαξε το σπίτι και έκλεψε δύο χρυσά δαχτυλίδια απροσδιόριστης αξίας και μία ασύρματη τηλεφωνική συσκευή σταθερής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, οι ληστές οδήγησαν τη γυναίκα στο μπάνιο όπου την κλείδωσαν και εξαφανίστηκαν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου