ΤΟΠΙΚΑ

Επανεμφανίστηκε ο Κάμελ: Επιτέθηκε σε 30χρονο με μωρό

επανεμφανίστηκε-ο-κάμελ-επιτέθηκε-σε-30-894196

Επανεμφανίστηκε ο 39χρονος Βολιώτης, που συνηθίζει να περιφέρεται στους δρόμους με ένα μπουκάλι βενζίνης, είναι γνωστός με το ψευδώνυμοΚάμελ» και προκαλεί με τη συμπεριφορά του.

Προχθές στις 23:30 επιτέθηκε σε 30χρονο, ο οποίος ήταν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου με το μωρό του, που το είχε σε καρότσι.

Ο Κάμελ συνελήφθη αμέσως από την Αστυνομία και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με το δικαστήριο να διατάζει έκτιση της ποινής.

Ο παθών, Θανάσης Παπαθανασίου, περιέγραψε στο Αυτόφωρο με τα πιο μελανά χρώματα την περιπέτεια, που βίωσε.

Καθόταν σε παγκάκι, όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Στο σημείο υπήρχε πολύς κόσμος και πλήθος παιδιών, που έπαιζαν μετά το τέλος των εναρκτήριων εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Είδε τον 39χρονο να τον πλησιάζει και να είναι επιθετικός και του ζήτησε να φύγει για να μην τρομάξει το μωρό, αγοράκι μόλις 16 μηνών.

Ο Κάμελ του απευθύνθηκε μιλώντας ακατανόητα. «Γιατί δεν πήρες το ασθενοφόρο, που σου ζήτησα;», ρώτησε.

Υστερα έβαλε στην τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο, που κρατούσε, άφησε κάτω μία σακούλα που περιείχε ένα μπουκάλι και έσφιξε τα χέρια του έτοιμος να ρίξει γροθιές στον 30χρονο.

Ο παθών έβαλε τα χέρια του μπροστά για να προστατευθεί και τότε ο Κάμελ έσπρωξε το καρότσι, το οποίο ευτυχώς «βρήκε» στο παγκάκι και το μωρό, που ήταν δεμένο με ζώνη, δεν έπεσε στο έδαφος.

Το βρέφος άρχισε να κλαίει και να φωνάζει: «Μαμά, μαμά, μαμά».

Ο 30χρονος πήρε το καρότσι και άρχισε να τρέχει, ενώ στον πανικό του μην πάθει κάτι το μωρό, προσπαθούσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και να ενημερώσει τη σύζυγό του.

Από την πλευρά του ο 39χρονος παραδέχτηκε πως πλησίασε τον παθόντα. «Αλήθεια λέει. Του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο σε ασθενοφόρο, γιατί στο διπλανό παγκάκι ήταν ο κ. Δημήτρης, που είναι άρρωστος και πίνει αλκοόλ, ο οποίος κοιμόταν», είπε. Εντούτοις, αρνήθηκε πως επιτέθηκε στον 30χρονο. Στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις της έδρας συνέχιζε να αναφέρεται «στον κ. Δημήτρη, που είναι άρρωστος».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Κάμελ για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αθώο για απειλή με καταδίωξη. Μετά τη δίκη ο 39χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο μηνυτής είπε πως το μωρό του μελάνιασε από το κλάμα. «Δεν ήξερα τι να κάνω. Ετρεμα, φοβήθηκα πάρα πολύ. Πήρα το μωρό και έτρεχα», είπε ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Ο ίδιος επισήμανε πως «η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο, παιδιά. Είναι πολύ επικίνδυνος. Θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να εκτίσει ολόκληρη την ποινή και όχι μόνο τα δύο με τρία πέμπτα. Μετά το περιστατικό απευθύνθηκα αμέσως στην Αστυνομία. Θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας στη θέση μου», υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου