Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας: Συνεχίζονται οι επισκέψεις

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-20, 21:06:10
Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας: Συνεχίζονται οι επισκέψεις

Συνεχίζονται για ακόμη μία βδομάδα οι δράσεις και οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσα που όπως φαίνεται αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες από το Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με θέμα: "Ορθόδοξες Επινοήσεις της Ανατολής".

Ακόμη, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε μαθητές και καθηγητές από το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου καθώς και μαθητές Erasmus από Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία και Πολωνία.

Όλοι οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι επισκέπτες γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να

επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το θερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

-Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. – 8.00μ.μ.

 

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

2428090016, 6978668632

E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=