ΤΟΠΙΚΑ

Γιώργος Λαμπρούλης – ΚΚΕ: Τραγικές οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου

γιώργος-λαμπρούλης-κκε-τραγικές-οι-ε-894280

Αρνητική ήταν η αποτίμηση της επίσκεψης στο Νοσοκομείο του Βόλου από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους και με τη διοίκηση του νοσοκομείου χαρακτήρισε τραγικές τις ελλείψεις σε προσωπικό, στα μέσα και στην υλικοτεχνική υποδομή επισημαίνοντας μάλιστα ότι το αυτό το νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους πόσω μάλλον την τουριστική περίοδο στην οποία εισερχόμαστε.

Τραγικές οι ελλείψεις

Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την επίσκεψή του στο ΓΝ Βόλου ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει ότι: «Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε ότι παρά το χρόνιο αίτημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, το ΓΝΒ συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μονάχα το 53% των θέσεων που ορίζει το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες. Ακόμα, τονίστηκε πως, οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις τεσσάρων ακόμη γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (ΓΝΒ), ενός παθολόγου, μίας κυτταρολόγου, μίας βιοπαθολόγου και ενός ακτινολόγου, θα εντείνουν το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια ώρα, στο τέλους του έτους θα λήξουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων, ενώ παραμένουν σε αναστολή εργασίας και 54 εργαζόμενοι επί 10 μήνες αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον η τακτική της 5ης ΥΠΕ να καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις γιατρών επιδεινώνει το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε και την παραίτηση ενός ακόμα γιατρού από τα ΚΕΠ. Οι γιατροί του ΓΝΒ δεν είναι τυχαίο ότι μιλούν για «ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι ελλείψεις είναι μεγάλες, υπάρχουν προβλήματα. Ενδεικτικά διαπιστώθηκε πως, δεν χρησιμοποιείται ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, ο οποίος υπάρχει στο νοσοκομείο από το 2013 , λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού».

Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαμπρούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να βρισκόμαστε στο 2022 με την επιστήμη και την τεχνολογία να έχουν κάνει τεράστιες προόδους και ο λαός να μην μπορεί να έχει τη στοιχειώδη φροντίδα Υγείας. Σημείωσε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, όπως και οι περισσότερες δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα, είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, που δεν έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ανθρώπινη ζωή, αντίθετα τις θεωρεί «κόστος» και ταυτόχρονα ευκαιρία επιχειρηματικής δράσης.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων τόσο μέσα στη Βουλή, με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις, όσο και στο δρόμο και τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, μαζί με όλο το λαό, να δυναμώσουν τον αγώνα για αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν, οι υπηρεσίες του οποίου θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. Να παλέψουν για πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την πλήρη στελέχωσή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου