ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αργώ εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

στην-αργώ-εκπαιδευόμενοι-του-σχολείο-309078

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου επισκέφτηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 στο λιμάνι του Βόλου την ανακατασκευασμένη «Αργώ». Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Βόλου και υπεύθυνο προγράμματος της Αργούς, κ. Νικόλαο Ντόκο, και τον Πρόεδρο των Αργοναυτών κ. Κωνσταντίνο Κεχαΐδη, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, πώς το 2004 ξεκίνησε η ανακατασκευή του προϊστορικού πλοίου.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Ερευνητικό Πρόγραμμα Πειραματικής Ναυτικής Αρχαιολογίας του Ινστιτούτου «ΝΑΥΔΟΜΟΣ» ο ναυπηγός και καπετάνιος τον Απόστολο Κούρτη και καραβομαραγκό το Νικόλαο Ρέπο υλοποίησαν το παραπάνω έργο.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον τις βιωματικές αφηγήσεις των παραπάνω κυρίων και έθεσαν τις ερωτήσεις τους για τη σύλληψη του πρωτοποριακού εγχειρήματος, τις τεχνικές κατασκευής του πλοίου καθώς και τις δυνατότητες προβολής και αξιοποίησής του για κοινωνικούς, πολιτισμικούς και τουριστικούς σκοπούς. Στο τέλος, αποχώρησανε από την «Αργώ» αποχαιρετώντας την με αισθήματα ηθικής ικανοποίησης, υπερηφάνειας και με… ειλικρινή «ταξιδιωτική» διάθεση!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου