ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρό 8χρονο αγγελούδι σε χαράδρα της Αλοννήσου

νεκρό-8χρονο-αγγελούδι-σε-χαράδρα-της-α-851206

Μοιραίες διακοπές για ένα ζευγάρι Αθηναίων και την 8χρονη κορούλα τους στην Αλόννησο. Η τετράτροχη μοτοσικλέτα (γουρούνα) που επέβαιναν, από λάθος χειρισμό ξέφυγε της πορείας της με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα 200 περίπου μέτρων και να τραυματιστεί θανάσιμα η 8χρονη.
Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε προχθές στις 4.30 το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Πατητήρι – Στενή Βάλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Μηλιώνη που κατοικεί στην Αθήνα, είχε μεταβεί στην Αλόννησο για διακοπές. Για την μετακίνησή της είχε νοικιάσει μια τετράτροχη μοτοσικλέτα, προκειμένου να επισκέπτεται τις παραλίες του νησιού.
Προχθές, ενώ η τριμελής οικογένεια επέβαινε στην μοτοσικλέτα (σ.σ. επιτρέπεται μόνο η επιβίβαση δύο μόνο ατόμων) και κινούνταν στο δρόμο Πατητήρι – Στενή Βάλλα, ο 48χρονος πατέρας έχασε τον έλεγχο του οχήματος για άγνωστο λόγο, το οποίο εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και στη συνέχεια έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων περίπου.
Από την πτώση τραυματίστηκε θανάσιμα η 8χρονη Ιωάννα Μηλιώνη, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά ο 48χρονος πατέρας και 39χρονη μητέρα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το άψυχο σώμα της 8χρονης μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Αλοννήσου.

Στοιχεία
Εκτός του θανατηφόρου δυστυχήματος, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, από 9 έως 15 Ιουλίου 2007, δεν σημειώθηκαν άλλα τροχαία ατυχήματα. Ωστόσο βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, εκ των οποίων η μία οδηγήθηκε σε αυτόφωρη διαδικασία, ενώ βεβαιώθηκαν 234 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.
Επίσης βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Αναφορικά με τα δίκυκλα, ελέγχθηκαν 777 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 182 παραβάσεις, από τις οποίες οι 57 αφορούσαν στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού και 55 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Στο κοινωνικό της μήνυμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, αναφέρεται στο δεκάλογο του καλού οδηγού, τονίζοντας:
• Η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι μια σύνθετη διαδικασία, που απαιτεί γνώση, σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στους άλλους.
• Η κατάλληλη εκπαίδευση πριν από την απόκτηση της άδειας οδήγησης είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία. Στόχος είναι να συνεχίζεται δια βίου και μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης.
• Έγνοιες, προβλήματα και στεναχώριες είναι οι χειρότεροι συνοδηγοί. Πρέπει να παραμένουν έξω από το αυτοκίνητο.
• Η ζώνη ασφαλείας μας δένει με τη ζωή. Έχει αποδειχθεί εκατομμύρια φορές σωτήρας ζωής ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε οδικό τροχαίο ατύχημα.
• Η ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς και τους πεζούς διευκολύνει τη συνύπαρξη στους δρόμους και κατά συνέπεια και εμάς τους ίδιους ως οδηγούς.
• Οι πινακίδες και οι σηματοδότες αποτελούν βασικούς ρυθμιστές της ομαλής κίνησης στους δρόμους. Ο μη σεβασμός τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ατύχημα.
• Οδήγηση και κατανάλωση οινοπνεύματος αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό, οι συνέπειες του οποίου είναι ανυπολόγιστες.
• Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποσπά επικίνδυνα την προσοχή και συχνά έχει γίνει αιτία τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προτιμότερο να κάνουμε χρήση του κινητού όταν είμαστε σταματημένοι.
• Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του, μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες ατυχήματος από κάποια βλάβη.
• Κάθε χρόνο μια κωμόπολη χάνεται στους ελληνικούς δρόμους. Είναι χρέος μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μας κίνηση στους δρόμος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου