ΤΟΠΙΚΑ

Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο … βερύκοκο

χειλάκι-πετροκέρασο-και-μάγουλο-βερ-851206

Και εννοούσε φυσικά ότι αν δεν φερθούμε εμείς οι ίδιες όπως αρμόζει στο δέρμα μας αργότερα θα υποστούμε τις συνέπειες.
Έτσι λοιπόν πρέπει να φροντίσουμε για τον υγιεινό τρόπο ζωής και να τον συνδυάσουμε με σωστή καλλυντική φροντίδα. Αυτή είναι η πιο σίγουρη συνταγή κατά των ρυτίδων. Η γήρανση της επιδερμίδας δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σκούριασμα και η οξείδωση των ιστών του σώματος. Οι κυτταρικές μεμβράνες μέσω των οποίων γίνονται όλες οι λειτουργίες προσβάλλονται από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου . Ένα ποσοστό όμως δεν καταφέρνει να επουλωθεί και τότε παύει να λειτουργεί.
Στα χείλη της καθεμιάς μας και στην επιδερμίδα του προσώπου μας καθρεπτίζεται η καλή μας υγεία. Για να έχουν τα χείλη μας όμως βελούδινη υφή πρέπει να τα φροντίσουμε. Η ξηρή και αφυδατωμένη επιφάνεια των χειλιών, που οδηγεί στο ξεφλούδισμα τους, είναι ένα από τα συνήθη προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περισσότερες γυναίκες. Φροντίστε πάντοτε να χρησιμοποιείτε κραγιόν και λίπγκλος με άφθονους ενυδατικούς παράγοντας για να αντικαταστήσετε όσα δεν είναι αρκετά ενυδατικά, ενώ σκόπιμο είναι να απλώνετε κάθε βράδυ κάποια ειδική κρέμα ή στικ. Τώρα αν τα χείλη σας ξεφλουδίζουν , η απολέπιση θα κάνει άμεσα πιο λεία και απαλή την επιφάνειά τους επιτρέποντας την ταχύτερη απορρόφηση των προϊόντων ομορφιάς.
Οι κάθετες ρυτίδες γύρω από τα χείλη, γνωστές και ως “ρυτίδες του καπνιστή” δημιουργούνται από τις συσπάσεις των χειλιών μας κατά την διάρκεια του καπνίσματος στους χρόνιους καπνιστές. Ένας καλός λοιπόν λόγος για να σταματήσετε το κάπνισμα είναι αυτός. Επίσης κατάλληλα για την περιοχή αντιρυτιδικά προϊόντα προλαμβάνουν σε αρκετό βαθμό την εμφάνιση νέων ρυτίδων και γραμμών. Και φυσικά ,πιο δραστικές λύσεις είναι κάποια πίλινγκ που θα σας προτείνει ο δερματολόγος.
Ο επιχείλιος έρπης αποτελεί σοβαρό επίσης πρόβλημα για την περιοχή των χειλιών. Το πολύ κρύο, η υπεριώδεις ακτινοβολία – στη θάλασσα ή το βουνό -, το άγχος , η στεναχώρια και ο υψηλός πυρετός είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εμφάνιση επιχείλιου έρπη. Αν τον προλάβετε την στιγμή που θα εμφανιστεί καταπολεμήστε τον με φαρμακευτική αλοιφή ή με τα ειδικά αυτοκόλλητα που θα βρείτε στα φαρμακεία που βοηθούν στην γρήγορη ανάρρωση και σας επιτρέπουν να φορέσετε από πάνω το κραγιόν σας χωρίς κανένα πρόβλημα.
Τέλος, φροντίστε τα δόντια σας, γιατί ένα λευκό χαμόγελο προσθέτει πάντα στην γοητεία σας και προκαταβάλει ευχάριστα τους συνομιλητές σας.
Σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε λευκά τα δόντια σας αλλά και γερά.

• Χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσες μεσαίας σκληρότητας γιατί καθαρίζει χωρίς να τραυματίζει τα ούλα ή το σμάλτο των δοντιών.
• Ανανεώνετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε τρεις μήνες.
• Αν σας έχει τελειώσει η οδοντόκρεμά σας, βουρτσίστε τα δόντια ως συνήθως, και ξεβγάλετε με άφθονο νερό. Αυτό που αφαιρεί την πλάκα από τα δόντια είναι το μασάζ.
• Αποφεύγετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με μεγάλη πίεση .
• Βουρτσίζετε το ίδιο προσεκτικά και την μέσα πλευρά των δοντιών σας .
• Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης . Η ζάχαρη ελκύει τα βακτηρίδια που με την σειρά τους παράγουν οξέα καταστρέφοντας το σμάλτο των δοντιών.
• Τέλος μια φορά το εξάμηνο επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι, για ένα τσεκ-απ.

Επίσης ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις γυναίκες κάθε ηλικίας είναι η κυτταρίτιδα. Αυτή, δεν κάνει κανενός είδους διάκριση. Το θέμα γίνεται πιο έντονο τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι όταν βλέπεις την “φλούδα πορτοκαλιού” να απλώνεται επικίνδυνα στο σώμα σου και ειδικά στα μέρη εκείνα που πρόκειται να αποκαλυφθούν με το μαγιό σε λίγες εβδομάδες! Φυσικά αυτό που αισθανόμαστε είναι π α ν ι κ ό ς !! Δυστυχώς όμως, η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας δεν είναι κάτι εποχιακό. Πρέπει να μας απασχολεί όλο το χρόνο. Η γυναίκα που αγαπά το σώμα της πρέπει να χρησιμοποιεί μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας όλο το χρόνο.
Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση αν όμως τηρήσετε μερικές συμβουλές το αποτέλεσμα θα εί

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου