ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Μπας και πρέπει να αρχίσει επιφυλακή των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην πλατεία Συντάγματος; Ετσι που πάει το πράγμα, σε λίγο θα τρέχουμε να σβήνουμε πυρκαγιές και στις βεράντες μας. Μέχρι και τις γλάστρες μας θα δούμε καψαλισμένες.

Τελικά, η προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων ή διάψευσης της «κόντρας» μεταξύ πυροσβεστικής και δασικής για τη δασοπυρόσβεση, απλώς επιβεβαιώνει την ύπαρξη της αντιπαράθεσης μεταξύ των υπηρεσιών.
Για το «ονόρε», θα μετράμε καμένα στρέμματα κάθε φορά;

Οταν λέμε Σαββατοκύριακα αργίας για τις υπηρεσίες του Δημοσίου, το εννοούμε. Δηλαδή, επειδή έσπασαν οι αγωγοί ύδρευσης μέρα Σάββατο, έπρεπε να σπάσει και το γουήκ-εντ κάποιων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ;

‘Η μήπως οι νεροσερίφηδες που θα παρακολουθούν τη σπατάλη στην κατανάλωση θα πρέπει να κόβουν πρόστιμα και σε υπαλλήλους; Αντεργατικοί, έ αντεργατικοί!

Στο στρατόπεδο εκείνων που θέλουν τώρα εκλογές έχει προσχωρήσει και ο Αλογοσκούφης. Για τους δικούς του λόγους. Θέλει όσο γίνεται πιο γρήγορα ελεύθερο το δρόμο για να προχωρήσει τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Θα γλυτώνουν και τα επιδόματα κηδείας τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κοίτα τι γίνεται στο χώρο του Τύπου (στην Αγγλία, το διευκρινίζουμε). Εκδότης αντιμετώπιζε το ταμείο της εταιρίας του σαν να ήταν η τσέπη του και καταχράστηκε αρκετά. Τώρα απειλείται με κάθειρξη 35 ετών και τσουχτερό πρόστιμο. Το όνομά του, Μπλακ. Δεν ξέρω πώς μεταφράζεται στην ελληνική, την τουρκική κ.λ.π.

Η φράση της ημέρας: «Μένει μια πολύ γλυκιά παρηγοριά στους δυστυχισμένους, κι αυτή είναι ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους» (Δημοσθένης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου