ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: H Ροδούλα Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η Βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση ζητάει την χρηματοδότηση και προκήρυξη της μελέτης που αφορά στη βελτίωση της Εθνικής οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο του Βελεστίνου έως και τον ανισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του Βόλου.
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η Βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση αναφέρει:
«Η είσοδος του Βόλου από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου, είναι η κύρια είσοδος από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο οδικός αυτός άξονας είναι ενταγμένος στο πρωτεύον Εθνικό οδικό δίκτυο της Χώρας και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Βόλου.
Στον παραπάνω αυτοκινητόδρομο είναι αναγκαίο να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να γίνει ασφαλής. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητη η κατασκευή κόμβων προς Σέσκλο και προς Χ.Υ.Τ.Α., η κατασκευή παράπλευρων οδών, καθώς και η βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών σε ορισμένα σημεία κλπ.
Υπάρχει ακόμη πρόβλημα με τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου, καθ’ ότι λόγω μη σωστής χάραξής του, έχει δημιουργήσει δυσκολίες πρόσβασης στο Βελεστίνο. Το οδόστρωμα σε όλο το μήκος του παρουσιάζει τοπικά καθιζήσεις και κυματισμούς, ελλείψεις στο φωτισμό του και προβλήματα απορροής των ομβρίων υδάτων.
Προκειμένου να υπάρξει βελτίωση και αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα απαιτούνται τουλάχιστον η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου προς Σέσκλο, η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού σε συγκεκριμένα τμήματα, κατασκευή παράπλευρων οδών για την εξυπηρέτηση του Χ.Υ.Τ.Α. και των εγκατεστημένων βιοτεχνιών, καθώς και έργα αποχέτευσης, σήμανσης, ηλεκτροφωτισμού κλπ.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της ανωτέρω οδού;
2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την χρηματοδότηση και προκήρυξη της μελέτης που αφορά στη βελτίωση της Εθνικής οδού από τον ανισόπεδο κόμβο του Βελεστίνου έως και τον ανισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του Βόλου;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου