ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Η Ζ. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η βουλευτής της Ν.Δ. Μαγνησίας Ζέττα Μακρή κατέθεσε την παρακάτω αναφορά προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών με αφορμή τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό του Βόλου:
Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος, το οποίο έθεσε ο Δήμος Βόλου, όσον αφορά στη μη κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από το Βόλο προς Λάρισα και αντιστρόφως.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την απόφαση για κατάργηση 14 δρομολογίων του ΟΣΕ από το Βόλο προς Λάρισα και αντιστρόφως.
Η απόφαση αυτή του ΟΣΕ δυναμιτίζει την προσπάθεια που καταβάλλει η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή για την κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη, που η ίδια η Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υιοθετήσει και δρομολογήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο σιδηροδρομικός άξονας Ηγουμενίτσας – Βόλου έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα, ενώ το λιμάνι του Βόλου έχει χαρακτηρισθεί ως μία από τις πέντε θαλάσσιες πύλες της Εγνατίας οδού (Ηγουμενίτσα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη). Επιπλέον ο Βόλος μαζί με τη Λάρισα διεκδικούν τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και μια από τις επιλογές της βελτίωσης των τεχνικών υποδομών στο φάκελο διεκδίκησης είναι η σύνδεση Βόλου-Λάρισας με περιαστικό ηλεκτροκίνητο σιδηρόδρομο. Εξάλλου ο Βόλος και η Λάρισα, στο πλαίσιο του Δ΄ ΚΠΣ και των καινοτόμων προτάσεων Global, υπέβαλαν στον Υπουργό Οικονομίας σχέδιο ανάπτυξης του δίπολου Βόλου – Λάρισας, σύμφωνα με το εθνικό και περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο ανάπτυξης. Τέλος, στο Βόλο ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί, με ελλιπές προσωπικό, νέο εργοστάσιο επισκευής φορταμαξών, με στόχο τη μείωση του κόστους της επισκευής των φορταμαξών στο ήμισυ του αντίστοιχου κόστους με αναθέσεις εκτός ΟΣΕ.
Επειδή η απόφαση του ΟΣΕ να καταργήσει 14 δρομολόγια από Βόλο προς Λάρισα και αντιστρόφως υποβαθμίζει την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή και την καταδικάζει σε «σιδηροδρομικό αποκλεισμό».
Θεωρούμε λογικό και δίκαιο το αίτημα του Δήμου Βόλου, όσον αφορά στην άρση του «σιδηροδρομικού αποκλεισμού» που επιχειρείται σε βάρος της πόλης μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου