ΤΟΠΙΚΑ

Γκρεμίζεται ο παλιός «Σωκράτης»…

γκρεμίζεται-ο-παλιός-σωκράτης-851206

Ενα ακόμη προπολεμικό ακίνητο στο κέντρο του Βόλου παίρνει το δρόμο της… κατεδάφισης, προκειμένου στη θέση του να ανεγερθεί ένα νέο πολυώροφο κτίριο.
Ο λόγος για το ακίνητο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος και Σκενδεράνη, το οποίο πουλήθηκε πέρυσι σε πλειοδοτικό διαγωνισμό από το Γηροκομείο Βόλου, στην κατοχή του οποίου είχε περιέλθει μετά από δωρεά προς το Ίδρυμα από την αποβιώσασα Αιμιλία Ταγκούλη. Το ακίνητο είχε αγοραστεί από τον επιχειρηματία κ. Βαγγ. Τσιαμήτα έναντι του ποσού του 1.700.000 ευρώ.
Το ακίνητο έχει συνολικό εμβαδόν 285 τ.μ και πριν την πώλησή του στέγαζε τέσσερα καταστήματα, από τα οποία το πιο γνωστό ήταν το τσιπουράδικο «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στο στενό της οδού Σκενδεράνη. Όλο το ακίνητο είχε χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά στις πρόσφατες νομαρχιακές εκλογές, ως το εκλογικό κέντρο του μετέπειτα Νομάρχη Απ. Παπατόλια.
Από χθες συνεργεία άρχισαν την περίφραξη του ακινήτου με λαμαρίνες, προκειμένου στη συνέχεια να αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης και εν συνεχεία θεμελίωσης του νέου κτιρίου.
Όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Γηροκομείου Γιαν. Δημοκωστούλας το τίμημα από την παραχώρηση του ακινήτου η διοίκηση του Ιδρύματος προσανατολίζεται να το χρησιμοποιήσει για την δημιουργία ενός νέου χώρου που θα έλθει να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει από άτομα της τρίτης ηλικίας για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και αποθεραπείας.
Ήδη οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος αναζητούν τον κατάλληλο χώρο, μετά την αρνητική απάντηση που πήραν από την διοίκηση της ΔΕΗ για την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης από τα πρανή του λόφου του Σαρακηνού, σε γειτνιάζουσα έκταση του οποίου, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, η διοίκηση του Γηροκομείου, ήθελε σε ιδιόκτητη έκτασή του 50 συνολικά στρεμμάτων, να προχωρήσει στη δημιουργία μίας νέας υπερσύγχρονης μονάδας δυναμικότητας 100 κλινών για τις ανάγκες αποκατάστασης και αποθεραπείας των πασχόντων ηλικιωμένων και μία πτέρυγας δυναμικότητας άλλων 100 κλινών που θα καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου