ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι -Θεατρική παράσταση μαθητών του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας

ελεύθεροι-πολιορκημένοι-θεατρική-πα-311177

Η Θεατρική Ομάδα «Το σχολείο των Ντελικάτων Εραστών» που αποτελείται από μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας και του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, παρουσιάζει το έργο « Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου» (οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Δ. Σολωμού σε τρεις πράξεις) σε θεατρική μεταφορά – σκηνοθεσία Μαργαρίτας Παπαϊωάννου.

Η παράσταση θα ανέβει το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκλαδικού. Την παράσταση στηρίζουν το 2ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας.

Τους ρόλους υποδύονται οι μαθητές:

Σολωμός: Αντρέας Πολυχρόνης,

Μούσα: Δήμητρα Χρήστου,

Πολέμαρχοι: Αγησίλαος Καπατσέλος, Γρηγόρης Τσαμπάσης, Γιώργος Λούκας, Βαγγέλης Διανέλλος, Χρήστος Αγαθόπουλος, Μάριος Μιχαηλίδης.

Γυναίκες: Λαμπρινή Ζεϊμπέκη, Σάντρα Κόμτσια, Βέρα Μπουρτζέλου, Ραφαήλα Mαρούφ, Ελένη Καραχάλιου.

Παιδιά: Γιάννης Κοτινόπουλος, Βαγγελίτσα Τέγου. Αλαφροΐσκιωτοι: Νικολέτα Μακρυγιάννη, Ευδοξία Αυλογιάρη.

Τούρκοι: Κώστας Βαγιόπουλος, Μάριος Μιχαηλίδης. Ιστορία: Μυρτώ Αντωνάκη.

Το έργο, με αφετηρία την έξοδο του Μεσολογγίου, αγγίζει ιστορικά γεγονότα που ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα και φτάνουν μέχρι σήμερα. Το πάντρεμα δε της ποίησης του Σολωμού, αλλά και άλλων Ελλήνων ποιητών, με τη θεατρική πράξη δημιουργεί συγκινητικές επικές σκηνές και τελικά η «Εξοδος» του Μεσολογγίου λειτουργεί ως σύμβολο για το θεατή της παράστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου