ΤΟΠΙΚΑ

Σπάει… ταμεία ο Βολιώτης Μπουκουράν

σπάει-ταμεία-ο-βολιώτης-μπουκουράν-900394

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ

Η ξεκαρδιστική σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», που έκανε ευρέως γνωστό τον συμπολίτη ηθοποιό – Αποθεώθηκε από το twitter για την ερμηνεία του

Μπορεί στα 26 επεισόδια της κωμικής σειράς του Mega «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ο Μπουκουράν Ντουχάι να κρύβει την αλβανική ταυτότητά του και να υποδύεται τον λόρδο Ντόρτσεστερ, στην πραγματική του όμως ζωή ο ηθοποιός Κώστας Καζάκας, που ενσαρκώνει τον συγκεκριμένο ρόλο, δεν έκρυψε ποτέ ότι κατάγεται από τον Βόλο. Καμαρώνει και σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση βρίσκει πάντα την ευκαιρία να αναφερθεί στη γενέθλια πόλη.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η ξεκαρδιστική σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα έριξε προχθές Παρασκευή τίτλους τέλους.

Προηγουμένως κατάφερε να αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό όσο λίγες σειρές τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχει ο ήρωας της σειράς Μπουκουράν, ο Αλβανός συμπέθερος, κατά κόσμο Κώστας Καζάκας.

Ο Βολιώτης Μπουκουράν έσπασε ταμεία με την ερμηνεία του. Λατρεύτηκε από τους χρήστες του twitter και του facebook και φυσικά έγινε ευρέως γνωστός στο κοινό.

Η ζωή του είναι εξίσου περιπετειώδης, όπως και στη δημοφιλή σειρά. Μετά από αρκετές διακυμάνσεις, τελικά οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» απογείωσαν την καριέρα του.

Αγαπά πολύ τον Βόλο και ως προσκεκλημένος σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ δεν ξεχνά να κάνει αναφορά στην καταγωγή του και στην πόλη, όπου γεννήθηκε, ενώ και στην προσωπική του σελίδα στο facebook κατά καιρούς αναρτά διάφορες φωτογραφίες από την πόλη.

Ηταν ιδιαίτερα δεμένος με τη μητέρα του. Δυστυχώς την έχασε στην πανδημία. Την αποχαιρέτησε στις 16 Μαρτίου 2021, με συγκινητική ανάρτηση. Ο ίδιος δημοσίευσε μια τρυφερή φωτογραφία με τη μητέρα του, γράφοντας στη λεζάντα: «Η μάνα της τη φώναζε Μαγδαληνή, ο άντρας της Μάγδα, οι φίλες της Μαγδάλω και εγώ Μανταλένα. Πήρε τη βάρκα της πρωί πρωί και έφυγε για ταξίδια μακρινά η Μανταλένα μου. Γαληνεμένα να είναι τα πέλαγα μανούλα μου. Καλό σου ταξίδι».

Με μία βαλίτσα στο χέρι στην Κύπρο

Ο Κώστας Καζάκας για πολλά χρόνια δοκίμασε την τύχη του ως ηθοποιός στην Κύπρο. Εφυγε από την Ελλάδα για τη Μεγαλόνησο και παρέμεινε εκεί 30 χρόνια.

Ο Βολιώτης ηθοποιός δέχτηκε το 1986 μια πρόταση από τη συνάδελφό του Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, μαζί με την οποία σπούδαζε στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου, για να κατέβουν στην Κύπρο και να παίξουν σε μια παράσταση.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση και για πολλά χρόνια ήταν στο νησί μαζί με την Ελληνίδα σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους.

Για κάποια χρόνια μάλιστα είχε πάρει μαζί του στη Λευκωσία και τη μητέρα του και επισκεπτόταν την Ελλάδα για να συναντηθεί με τις αδερφές του.

Οπως έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις του, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, όπως και στη σειρά «Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ως Πένυ Νταλαούρα, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή του.

Το 2008 του πρότεινε να γυρίσει στην Ελλάδα για να πάρει μέρος στη θεατρική κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Εζησε την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Κύπρο.

Ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός

Ο μπαμπάς του δημοφιλούς ηθοποιού ήταν ψαράς. Ταξίδευε πολύ. Ελειπε συχνά από το σπίτι, για αυτό και κάποια στιγμή αποφάσισε να πάρει την οικογένεια από τον Βόλο και να μετεγκατασταθούν στο Κερατσίνι. Ηθελε να είναι κοντά τους καθημερινά.

«Τον βοηθούσα, επειδή από δέκα χρόνων ήταν μέσα στις βάρκες και δεν ήθελε να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Καλύτερα από ψαράς είναι ο καπετάνιος, γι’ αυτό και προσπάθησαν να γίνω ναυτικός. Εφτασα μέχρι ανθυποπλοίαρχος, μετά του είπα «μπαμπάκα, τώρα θα κάνω αυτό που θέλω εγώ». Εγινε έξαλλος, για τρία χρόνια δεν μου έδωσε δραχμή, χρήματα για να πληρώνω τη σχολή μου έδινε η γιαγιά μου. Δεν μου έδινε χρήματα επειδή πίστευε ότι δεν μπορώ να το κάνω.

Οταν ήρθε στο θέατρο, καμάρωσε. Δεν κράτησα κακία, δεν έχει νόημα να κρατάς μέσα σου αρνητικά πράγματα. Πάντα ψάχνω λόγους για να αθωώσω τους ανθρώπους που με πληγώνουν. Δεν είναι ωραίο να μαυρίζουμε» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 o Κώστας Καζάκας, μιλώντας για τη στιγμή που ανακοίνωσε στον πατέρα του ότι θέλει να γίνει ηθοποιός και εκείνος αντέδρασε.

Οι τρελές στιγμές, οι κρίσεις πανικού και ο… Μπουκουράν

«Το πιο τρελό που έχω κάνει είναι να μπω σε μια λίμνη τον μήνα Ιανουάριο… για μια ταινία. Είχα γίνει μοβ!», είπε επίσης ο ηθοποιός.

«Κάποια στιγμή είχα περάσει έντονες κρίσεις πανικού και έφτασα σε σημείο να θέλω να εγκαταλείψω τη δουλειά. Είχα φτάσει να παίζω και δεν μπορούσα να είμαι στη σκηνή. Ο κόσμος γελούσε και εγώ δεν ήξερα τι είχα πάθει. Πήγα σε γιατρό και το δούλεψα μόνος μου. Ποτέ δεν κατάλαβα τι έγινε ή τι μου έφταιγε. Πείσμωσα και είπα δεν θα σταματήσω».

Αναφερόμενος στην επιτυχία της σειράς στο Mega παραδέχεται ότι ως Μπουκουράν έγινε viral.

«Με πήραν η κόρη και ο γιος μου και μου είπαν είσαι viral στο Twitter. Δεν περίμενα ότι ο έρωτας δυο ανθρώπων σε αυτή την ηλικία θα έπιανε», σχολίασε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου