ΤΟΠΙΚΑ

Εφτασε η ώρα των ποινών για τον Βολιώτη γιατρό με τα μαντζούνια του κορονοϊού

εφτασε-η-ώρα-των-ποινών-για-τον-βολιώτη-900444

Βαριά καμπάνα εισηγήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας το Πειθαρχικό Συμβούλιο – Σε φάση ολοκλήρωσης και η προανακριτική διαδικασία

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στον 73χρονο γιατρό επιβλήθηκε βαριά καμπάνα από τον Ιατρικό Σύλλογο για παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα άμεσα.

Εφτασε η ώρα της πρώτης πειθαρχικής ποινής από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας στον 73χρονο Βολιώτη γιατρό, αναφορικά με τις αντεπιστημονικές απόψεις κατά του κορονοϊού και του εμβολίου, παραπλανώντας τους ασθενείς και την κοινή γνώμη, δρώντας σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που αποκάλυψε από τον Ιούλιο του 2021 τη δράση του συγκεκριμένου γιατρού, με αποκορύφωμα τις επώνυμες καταγγελίες από συγγενείς ασθενών, που αποτράπηκαν να μεταβούν εγκαίρως στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία, με αποτέλεσμα σε μία τουλάχιστον περίπτωση 60χρονη Βολιώτισσα να καταλήξει από επιπλοκές του κορονοϊού, αναφέρουν ότι η απόφαση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι «καταπέλτης» και αφορά στην παράβαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

Το περιεχόμενό της κρατιέται ως «επτασφράγιστο μυστικό» προς ώρας, αναμένεται όμως τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί επίσημα.

Στον γιατρό η απόφαση έχει κοινοποιηθεί. Εχει δικαίωμα να την προσβάλει μόνο στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Ελλάδας (ΠΙΣ). Ο πρόεδρος του ΙΣΜ Ευθύμης Τσάμης, που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε ότι η ποινή είναι αυστηρή, επιφυλάχτηκε όμως να μην πει περισσότερα, υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση θα ανακοινωθεί όπως πρέπει, όταν πρέπει».

Εκτιμάται πάντως πως έχει διαβιβαστεί και στις αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει την κατεπείγουσα προανακριτική διαδικασία με εντολή εισαγγελέα, μετά την επώνυμη καταγγελία συγγενούς ασθενή που απεβίωσε.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι τον Ιούνιο αναμένεται να προκύψουν εξελίξεις και στο μέτωπο της Δικαιοσύνης.

Σύντομα και η δεύτερη απόφαση του Πειθαρχικού

Ο γιατρός εξετάζεται από τον Σύλλογο για δύο περιπτώσεις. Η πρώτη αφορούσε στις αντιεπιστημονικές απόψεις που φέρεται να εξέφρασε για τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό και έγιναν γνωστές μέσω βίντεο και η δεύτερη δρομολογήθηκε μετά την καταγγελία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του συζύγου της 60χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της. Ακολουθώντας τις οδηγίες του συγκεκριμένου γιατρού η άτυχη 60χρονη μετέβη στο Νοσοκομείο καθυστερημένα και τελικά κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Με ομόφωνη απόφασή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μετά την επώνυμη καταγγελία αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του.

Για αυτό το θέμα η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα. Ο γιατρός έχει καταθέσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως επίσης έχουν καταθέσει τα μέλη της οικογένειας της θανούσης.

Αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, τότε θα παραπέμψει την εισήγησή του στο ΔΣ για να ληφθεί απόφαση.

Οι σχέσεις με το Αγιο Ορος

Οι ασθενείς που είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι εξέταζε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστοι, ενώ επίσης φέρεται να έχει μεγάλες διασυνδέσεις με κύκλους του Αγίου Όρους και όχι μόνο, καθώς διατηρεί σχέσεις με Μονές – Μετόχια στη Μαγνησία της Αθωνικής Κοινότητας.

Δήλωνε επίσης προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου, ενώ σε εκκλησιαστικό website τον καιρό που η πανδημία κορυφωνόταν και καθημερινά η Μαγνησία μετρούσε θύματα από τον κορονοϊό, προέβαλε τις περίφημες «κλασικές αγωγές κορονοϊού», όπως τις χαρακτήριζε και τις οποίες φέρεται να χορηγούσε και εκτός νομού.

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία. Είναι γεγονός ότι είχα την ευλογία να νοσηλεύσω τον Άγιο Ιάκωβο για αρκετά χρόνια», τόνιζε σε μία από τις δημόσιες τοποθετήσεις του στο YouTube.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου