ΤΟΠΙΚΑ

Θέσεις μαθητείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

θέσεις-μαθητείας-σε-δημόσιο-και-ιδιωτ-900713

Εως τις 17 Ιουνίου καλούνται οι φορείς του δημοσίου τομέα να δηλώσουν τη διάθεση θέσεων μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, που θα παρακολουθούν από τη νέα σχολική χρονιά το μεταλυκειακό έτος με στόχο την απόκτηση πτυχίου, επιπέδου πέντε. Εως τις 15 Ιουλίου, καλούνται το αντίστοιχο να πράξουν οι φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Το «Μεταλυκειακό Ετος-Τάξη Μαθητείας» είναι μια προαιρετική εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ.

Περιλαμβάνει εργαστηριακό μάθημα στην εκπαιδευτική δομή (μία ημέρα την εβδομάδα) και εκπαίδευση στο χώρο εργασίας (τέσσερις ημέρες την εβδομάδα). Ο μαθητευόμενος συνδέεται με σύμβαση μαθητείας με τον εργοδότη και λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση 95% επί του νόμιμου, κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη που επιδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ. Εχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ο δε χρόνος ασφάλισης είναι συντάξιμος.

Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος, στη Θεσσαλία έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις μαθητείας 448 μαθητευόμενοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στα 19 ΕΠΑΛ δημιουργήθηκαν και λειτουργούν 55 τμήματα σε 18 ειδικότητες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου