ΤΟΠΙΚΑ

Το πάρτι έστειλε 26 στο ΤΕΠ

το-πάρτι-έστειλε-26-στο-τεπ-900831

Ωρα επτά το πρωί χθες στο κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Σόλωνος. Πλήρωμα ασθενοφόρου παραλαμβάνει το τελευταίο, 24ο στη σειρά, περιστατικό μεθυσμένου νεαρού, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση, εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, πάνω στο πεζοδρόμιο και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Αχιλλοπούλειο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συνολικά 26 νεαρά άτομα κατέληξαν χθες το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, στον απόηχο του επονομαζόμενου «πάρτι της χρονιάς», του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίον Αρεως. Οι 24 μεταφέρθηκαν σε κατάσταση μέθης στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ένας ακόμη διακομίστηκε με ιδιωτικό μέσο, ενώ ένας απευθύνθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για να υποβληθεί σε ράμματα μετά από τραυματισμό του, όταν, στη διάρκεια του πάρτι, έπεσε πάνω σε τζαμαρία κτιρίου της Πολυτεχνικής.

Είναι ο απολογισμός του πάρτι – θεσμού, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 8.000 ατόμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος, το πάρτι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, κάτι που έγινε αισθητό σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της πόλης.

«Αν εξαιρεθούν τα περιστατικά μέθης και ο ελαφρύς τραυματισμός συμμετέχοντα από τζάμι, που έσπασε και θα αποκατασταθεί άμεσα, δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για ένα πάρτι θεσμό πλέον για την πόλη», σχολίασε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Γιώργος Σταμούλης, ο οποίος έθεσε αυστηρούς όρους στους διοργανωτές πριν δώσει την άδεια για την πραγματοποίηση του πάρτι.

Πάρτι έως το πρωί

Το φοιτητικό πάρτι άρχισε το βράδυ προχθές Πέμπτη και συνεχίστηκε έως τις επτά το πρωί χθες. Συμμετείχαν περί τα 8.000 άτομα, που έφθασαν στον Βόλο από κάθε περιοχή της Ελλάδας, με κάθε μέσο. Μέχρι και έκτακτα δρομολόγια λεωφορείων όρισε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας από Θεσσαλονίκη και Αθήνα για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό που μετακινήθηκε στον Βόλο για το πάρτι.

Με φόντο το πάρτι, σε αυξημένη ετοιμότητα βρέθηκαν ΕΚΑΒ και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου μάλιστα καταρτίστηκε ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών, με επιστράτευση υγειονομικών, γιατρών και ολόκληρων τμημάτων.

Οι πρώτες διακομιδές ατόμων σε κατάσταση μέθης άρχισαν τα ξημερώματα και συνεχίστηκαν έως τις επτά χθες το πρωί. Και τα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είχαν… αγκυροβολήσει στην περιοχή στο Πεδίο του Αρεως και προχωρούσαν σε διαρκείς διακομιδές στο Νοσοκομείο, μεταφέροντας ακόμη και διπλά περιστατικά.

Αδειασαν τα ράφια επιχειρήσεων

Καθ’ οδόν για το πάρτι, αλλά και μετά από αυτό, «ορδές» νεαρών περνούσαν από επιχειρήσεις στα Παλιά και αγόραζαν… προμήθειες. Μπουκάλια αλκοόλ, αλλά και τρόφιμα έπαιρναν μαζί τους για το πάρτι, καθώς και μετά από αυτό, αδειάζοντας τα ράφια των επιχειρήσεων.

«Ηταν πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη, δεν το έχουμε ξαναζήσει. Ολα τα μαγαζιά στα Παλιά δεχθήκαμε μεγάλο αριθμό πελατών. Τα ράφια μας άδειασαν, όταν έγινε το μεγάλο «ντου», από τις 5 έως τις 7:30 το πρωί. Ημασταν όμως ενημερωμένοι και είχαμε φροντίσει να έχουμε προμήθειες και να ανακαλέσουμε άδειες και ρεπό εργαζομένων μας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλον τον κόσμο», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής, σύμφωνα με τον οποίον ο τζίρος του τονώθηκε τουλάχιστον 30% εξαιτίας του πάρτι στην Πολυτεχνική. «Ηταν μια σημαντική τονωτική ένεση για εμάς, ιδίως αυτή την περίοδο», συμπλήρωσε».

Χάος στην Πολυτεχνική

Η ανατολή του ήλιου βρήκε αρκετούς να συνεχίζουν να διασκεδάζουν και μόνο όταν έφυγαν από τον χώρο αποκαλύφθηκε το απόλυτο χάος. Σκουπίδια και εκατοντάδες μπουκάλια αλκοόλ, πεσμένα παντού στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής. Μέχρι και πάνω στα δέντρα βρέθηκαν σκουπίδια.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για την εκμίσθωση ιδιωτικού συνεργείου για τον καθαρισμό του χώρου, που διήρκησε ώρες, μέχρι χθες το απόγευμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με εντολή του αντιδημάρχου Καθαριότητας Βόλου, Αποστόλη Μαλαματίνη, απορριμματοφόρα πέρασαν χθες από τη Σέκερη για την αποκομιδή των σκουπιδιών, δέκα φορές. «Υπάρχουν τρεις κάδοι στη Σέκερη, που γεμίζουν και ξαναγεμίζουν», ανέφερε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου