ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές με «σβηστά φώτα» στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας

εκλογές-με-σβηστά-φώτα-στην-ελμε-μαγ-900850

Τους αντιπροσώπους τους για το 20ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, εξέλεξαν προχθές οι καθηγητές της Μαγνησίας.

Ωστόσο, οι εκλογές έγιναν με… «σβηστά φώτα» στον νομό. Οι καθηγητές κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες χωρίς να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό μέσω του Τύπου τις προηγούμενες ημέρες και την ίδια ώρα, συνδικαλιστές να απορούν για ποιο λόγο δεν προβλήθηκε η εκλογική διαδικασία σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 51,65%, η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση έλαβε ποσοστό 25,47%, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, απέσπασε ποσοστό 13,24% και η παράταξη Αγωνιστική Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών έλαβε ποσοστό 9,6%.

Η ΔΑΚΕ εκλέγει τέσσερις αντιπροσώπους στο συνέδριο τους Μαρία Γιαννουλή, 306 ψήφους, Χρήστο Καραβασίλη, 133 ψήφους, Αποστόλη Ζάντζο, 121 ψήφους και Δημήτρη Μπαζιάνα, 108 ψήφους.

Η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση εκλέγει τρεις αντιπροσώπους τους Σταύρο Κατσούρα, 102 ψήφους, Παντελή Τσιρέπα, 58 ψήφους και Γιάννη Τσοκανάκη, 58 ψήφους. Τέλος, από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκλέχθηκε ο Χρήστος Αργύρης με 50 ψήφους.

Σε δηλώσεις της η κ. Γιαννουλή, ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη. «Είναι μεγάλη τιμή τόσο για την παράταξη, όσο και για μένα προσωπικά η ανάδειξη της ΔΑΚΕ σε πρώτη δύναμη και η δική μου ως πρώτη σε ψήφους», είπε, ενώ σχολιάζοντας τη μη δημοσιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, ανέφερε ότι θα διερευνήσει το ζήτημα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου