ΤΟΠΙΚΑ

Το θέατρο συναντά τη μυθολογία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

το-θέατρο-συναντά-τη-μυθολογία-στο-2ο-δ-900871

Το θέατρο συνάντησε τη μυθολογία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, που ανέβασε θεατρική παράσταση με στιγμιότυπα από την ελληνική μυθολογία.

Πρόκειται για μία προσπάθεια σύνδεσης του μαθήματος της ιστορίας με το αντίστοιχο της θεατρικής αγωγής. Οι μαθητές της γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου μελέτησαν εικόνες με στιγμιότυπα από την ελληνική μυθολογία και τις απέδωσαν με τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Μουζαλά, οι μαθητές επικεντρώθηκαν στη μελέτη της στάσης των αγαλμάτων και των ερυθρόμορφων και μελανόμορφων αναπαραστάσεων σε τρεις χρονικές φάσεις, στο «πριν», στο «τώρα» και στο «μετά», αξιοποιώντας την «παγωμένη» και την «κινούμενη εικόνα».

Πανίσχυροι θεοί του Ολύμπου κι ατρόμητοι ήρωες πρωταγωνιστούν σε μια σειρά συναρπαστικών ιστοριών, προσκαλώντας τους θεατές στον απίθανο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας με διδακτικό τόνο, γεμίζοντας τις σκηνές με ήχους, συνδυάζοντας εξαιρετικά τη μουσική και χορό, κρατώντας έτσι το ενδιαφέρον του μικρού θεατή αμείωτο ώς το τέλος.

Οι μικροί ηθοποιοί υπηρετούν άψογα τους πολλαπλούς ρόλους τους, ενώ τα κοστούμια τους δίνουν ένα άρωμα μυθολογίας και συνοδεύουν όμορφα και δεξιοτεχνικά το πανέμορφο κείμενο.

Υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής: Ευφροσύνη Κουτσογιάννη.

Συνεργάτες εκπαιδευτικοί: Παρασκευή Σουβλή και Βασίλης Αλεξανδρής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου