ΤΟΠΙΚΑ

Στην εισαγγελέα ανηλίκων απελπισμένοι γονείς εφήβων στον Βόλο

στην-εισαγγελέα-ανηλίκων-απελπισμέν-900895

Το κατώφλι της εισαγγελέα περνούν απελπισμένοι γονείς νεών στον Βόλο που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα από την εφηβεία των τέκνων τους και ζητούν βοήθεια.

Δηλώνουν στην εισαγγελέα ανηλίκων πως οι έφηβοι αρνούνται να τους ακούσουν, δεν δίνουν λογαριασμό πού πηγαίνουν όταν λείπουν από το σπίτι, δεν απαντούν στα τηλεφωνήματά τους.

Σε κατάσταση απογοήτευσης παρακαλούν την εισαγγελέα ανηλίκων να παρέμβει και να μιλήσει στα παιδιά τους, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους και δεν γνωρίζουν τι να κάνουν για να διαχειριστούν την κατάσταση.

Χθες απευθύνθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου για βοήθεια επτά γονείς παιδιών, οι οποίοι διατύπωναν τον προβληματισμό τους που τα παιδιά αδιαφορούν πλήρως.

Η εισαγγελέας ανηλίκων ακροάστηκε υπομονετικά όλες τις οικογένειες και έδειξε έντονο ενδιαφέρον. Εντούτοις, αρμόδιοι για τέτοια θέματα στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι γονείς για να βρουν λύσεις, είναι οι ψυχολόγοι και οι οικογενειακοί σύμβουλοι.

Σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές από τους ανήλικους ούτε υποψίες ή φόβοι για ενδεχόμενους κινδύνους, ώστε να υπάρξει κάποια παρέμβαση συμβουλευτικού περιεχομένου.

Επρόκειτο για νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη εφηβεία και ενδεχομένως να χρειάζονται στήριξη από τους ειδικούς. Σε αυτού του είδους τις οικογενειακές υποθέσεις οι γονείς θα πρέπει να απευθύνονται σε επιστήμονες και να είναι επαρκώς ενημερωμένοι για να μπορούν με τη σειρά τους να βοηθήσουν τους νέους και να διαχειριστούν την κατάσταση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου