ΤΟΠΙΚΑ

Σε έναν μήνα πληρωμή τμήματος των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών

σε-έναν-μήνα-πληρωμή-τμήματος-των-εφημ-901289

Αντιμέτωποι με την οργή των νοσοκομειακών γιατρών που παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν κάνει από τον Μάρτιο και μετά, βρέθηκαν χθες οι αναπληρωτές διοικητές της 5ης ΥΠΕ Σταύρος Παπαγεωργίου και Ηλίας Τσαούσης σε συνάντηση που έγινε, με αφορμή πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα.

Οι γιατροί ενημερώθηκαν ότι τον Ιούνιο θα καταβληθεί μέρος των εφημεριών που οφείλονται στους νοσοκομειακούς γιατρούς από τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς όμως να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Οι γιατροί έθεσαν επίσης το ζήτημα των καθυστερήσεων σε ό,τι αφορά στην έγκυρη πληρωμή εφημεριών στο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρων, αλλά και εξοπλισμού.

Εκ μέρους της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος Νίκος Χαυτούρας που εστίασε στα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις που έλαβαν οι γιατροί από τα στελέχη της 5ης ΥΠΕ δεν ικανοποιούν. «Δεν ζητιανεύουμε. Ούτε μπορούμε να ζήσουμε με ψίχουλα. Πρέπει η Πολιτεία και η 5η ΥΠΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά το πέρας της κινητοποίησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου