ΤΟΠΙΚΑ

«Επιστράτευση» γιατρών & νοσηλευτών -Για το πάρτι της χρονιάς των Μηχανολόγων στο Π.Θ

επιστράτευση-γιατρών-νοσηλευτών-901295

Επιστράτευση… γιατρών και νοσηλευτών του Αχιλλοπουλείου για την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, με δύο ασθενοφόρα της υπηρεσίας να αγκυροβολούν από νωρίς το βράδυ, στην περιοχή στο Πεδίον Αρεως, σηματοδότησε το χθεσινοβραδινό πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής. Πρόκειται για το επονομαζόμενο «πάρτι της χρονιάς», που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, στο οποίο αναμενόταν να συμμετάσχουν πάνω από 5.000 φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το φοιτητικό πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρείται ως το πάρτι της χρονιάς και σε αυτό κάθε χρόνο, πλην της περιόδου του κορονοϊού, συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές, που έρχονται μαζικά στον Βόλο από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το πάρτι είναι γνωστό όχι μόνο για τη μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, αλλά και για όσα συνοδεύουν το ξεφάντωμα μέχρι πρωίας. Διασώστες του ΕΚΑΒ και νοσοκομείο ξημερώνονται για να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε φοιτητές που το γλεντούν με άφθονες ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να σωριάζονται λιπόθυμοι σε κεντρικούς δρόμους. Το τελευταίο πάρτι που είχε γίνει προ κορονοϊού, τον Μάιο του 2019, είχε… στείλει στο Νοσοκομείο περί τα 27 άτομα.

Και φέτος, ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος,ζήτησε άδεια για τη διοργάνωση του πάρτι από τον κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, Γεώργιο Σταμούλη. Το πάρτι γίνεται στις υπαίθριες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Πεδίον Αρεως.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, δόθηκε άδεια για το χθεσινό πάρτι, υπό προϋποθέσεις. Ζητήθηκε από τους φοιτητές να λάβουν αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια τόσο των συμμετεχόντων, όσο και του υπαίθριου χώρου και των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων. Ο κ. Σταμούλης ζήτησε περιφρούρηση και παρουσία υγειονομικών για να μπορέσουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα η Κοσμητεία προχώρησε σε καθαρισμό του χώρου από ξερά και άγρια χόρτα για την αποφυγή τυχόν κινδύνου πυρκαγιάς.

Εξτρα δρομολόγια

«Ευχή όλων είναι να κυλήσει ομαλά το πάρτι», έλεγε για το χθεσινοβραδινό event ο κ. Σταμούλης, ο οποίος πληροφορήθηκε για τη συμμετοχή πάνω από 5.000 ατόμων από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι τόσο χθες, όσο και τις προηγούμενες ημέρες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας αναγκάστηκε να βάλει έξτρα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μετακινηθούν φοιτητές που συμμετείχαν στο πάρτι.

Ολες οι ειδικότητες και κλινικές στο «πόδι»

Το δικό του σχέδιο ετοιμότητας κατάρτισε και το Αχιλλοπούλειο για τη χθεσινή βραδιά και το ξημέρωμα, για την ασφαλή λειτουργία του.

Σύμφωνα με αυτό, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου βρέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα από τις 11 χθες το βράδυ έως και τις επτά σήμερα το πρωί. Επιστρατεύτηκαν πέντε νοσηλεύτριες στη βάρδια και επιπλέον δύο για να κάνουν τη διαλογή και να καταγράφουν στοιχεία των προσερχομένων. Το παθολογικό ιατρείο κάλυπταν τέσσερις νοσηλευτές, το χειρουργικό δύο, το καρδιολογικό ένας νοσηλευτής. Ακόμη και το παθολογικό ιατρείο διατέθηκε για την κάλυψη προσερχόμενων ασθενών από το πάρτι και είχε προβλεφθεί ότι σε περίπτωση μη επάρκειας χώρου θα χρησιμοποιούνταν και μέρος του χειρουργικού του ΤΕΠ.

Το σχέδιο ετοιμότητας περιλάμβανε επίσης δύο ειδικευόμενους παθολογίας στο ΤΕΠ ενώ σε περίπτωση μεγάλου αριθμού εισερχόμενων θα συνέδραμαν ειδικευόμενοι καρδιολογίας, ωτορινολαρυγγολογίας, γενικής ιατρικής, χειρουργικής, ορθοπεδικής, ουρολογίας και γυναικολογίας. Σε μικτή εφημερία τέλος βρέθηκε και ο διευθυντής του τμήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου