ΤΟΠΙΚΑ

Στροφή στα δίκυκλα από Βολιώτες, λόγω… βενζίνης

στροφή-στα-δίκυκλα-από-βολιώτες-λόγω-901347

Στροφή στα δίκυκλα από Βολιώτες, που βλέπουν την τιμή της βενζίνης να συνεχίζει την ανοδική της πορεία και τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων να αδειάζουν. Με το «σκαρφάλωμα» της τιμής της απλής αμόλυβδης στα 2,279 ευρώ το λίτρο την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Βολιώτες οδηγοί αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους στην πόλη και σε κοντινούς προορισμούς.

Τους οδηγούς ΙΧΕ αυτοκινήτων ευνοεί ο πρόσφατος νόμος, βάσει του οποίου έχουν τη δυνατότητα οδήγησης δικύκλου χωρίς να χρειαστεί να εκδώσουν ξεχωριστό δίπλωμα ή να συμμετέχουν σε εξετάσεις. Μπορούν με βάση την άδεια ικανότητας οδήγησης κατηγορίας Β (για αυτοκίνητο) και αφού παρακολουθήσουν πέντε υποχρεωτικά μαθήματα και καταβάλλουν τα παράβολά τους να οδηγήσουν δίκυκλο έως 125 κυβικά.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή οδηγών, Βαγγέλη Κάρρο, ο κόσμος έχει στραφεί στα δίκυκλα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. «Κάθε καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση του ενδιαφέροντος για δίκυκλα, καθώς ευνοεί η εποχή, ωστόσο φέτος ισχυρό κίνητρο αποτελεί και η οικονομία στα καύσιμα, η τιμή των οποίων είναι αυξημένη. Είναι επίσης θέμα ευελιξίας στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη», αναφέρει ο κ. Κάρρος επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον δεν έχει τονωθεί μόνο από άτομα νεαρότερης ηλικίας, αλλά και από οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας.

Το ενδιαφέρον για τα δίκυκλα, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι μείωσε το αντίστοιχο για την έκδοση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Ηλία Τσαμπίρα, ο φόρτος για εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησης είναι αυξημένος αυτή την περίοδο, και αναμένεται να αυξηθεί μετά και την λήξη των μαθημάτων στα πανεπιστήμια και την επιστροφή των μαθητών.

Οπως επισημαίνει, καθημερινά εξετάζονται περί τους 25 υποψήφιους οδηγούς, με τους εξεταστές να υπερβάλλουν εαυτούς. «Το 2017 είχαμε 21 εξεταστές και σήμερα 12. Οσονούπω θα μείνουν 11. Η δική μας υπηρεσία, δεν γνώρισε ούτε κρίση, ούτε καραντίνα. Ολοι θα βγάλουν δίπλωμα οδήγησης με την ενηλικίωση και ακόμη κι αν δεν μπορούν να πάρουν καινούριο όχημα θα περιοριστούν σε κάποιο μεταχειρισμένο. Αλλά δίπλωμα θα βγάλουν. Και υπάρχει ανάγκη διορισμών στον δημόσιο τομέα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν», σημείωσε ο κ. Τσαμπίρας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου