Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι στα μαγαζιά τους

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-27, 09:15:27
Ούτε σερβιτόρους δεν μπορούν να βρουν τουριστικές επιχειρήσεις στο Πήλιο
Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι στα μαγαζιά τους

Από επιχειρηματίες… σερβιτόροι, αλλά και μπουφετζήδες και ψήστες και μάγειροι γίνονται ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας για να στηρίξουν τη λειτουργία των μαγαζιών τους. Ακόμη και στη λάντζα μπαίνουν για να καλύψουν εργασιακά πόστα, τα οποία παραμένουν κενά, επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εργαζόμενους!

Η τουριστική σεζόν έχει δειλά- δειλά ξεκινήσει στο Πήλιο και τα μηνύματα για την κίνηση είναι θετικά, ωστόσο ο φόβος των επαγγελματιών στο Πήλιο μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είναι ότι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους ελλείψει εργατικών «χεριών».

Από το σύνολο των καταστημάτων υπάρχουν τέσσερις και πέντε διαφορετικές αγγελίες αναζήτησης προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων. Σερβιτόροι, μπουφετζήδες, ψήστες, μάγειροι, λαντζέρηδες, ζητούν τα μαγαζιά, αλλά… δεν βρίσκουν.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Ιδίως σε χωριά, ο μόνιμος πληθυσμός των οποίων δεν περιλαμβάνει νεολαία, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας με προσωπικό. Ζητάμε, αλλά δεν βρίσκουμε», αναφέρει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Αίγλη», στις Μηλιές, Βαγγέλης Νασιόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρχει οικογένεια πίσω από τον καταστηματάρχη, η λειτουργία του μαγαζιού είναι στον… αέρα. «Προσωπικά, έχω επιστρατεύσει όλη την οικογένεια για να στηρίζει τη λειτουργία του μαγαζιού. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Και προκειμένου να υπάρξει δυσφήμηση επειδή δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο, μειώνουμε τα τραπεζοκαθίσματα. Αντί να εξυπηρετούμε 100, θα τα μειώσουμε σε 70», αναφέρει ο κ. Νασιόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του, ως τον πιο σκληρά εργαζόμενο μέσα στην ίδια την επιχείρησή του, με ωράρια από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

«Ούτε τυλιχτές για σουβλάκι δεν βρίσκουμε, λες και ζητάμε πυρηνικούς φυσικούς από Πανεπιστήμιο», αναφέρει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του «Ακρογιάλι» στον Αη Γιάννη, Αποστόλης Σουλδάτος. «Υπάρχει πρόβλημα. Εμείς χρειαζόμαστε 18 άτομα προσωπικό και δεν τα έχουμε. Δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε το καλοκαίρι. Θα έχουμε κόσμο και δεν θα μπορούμε να τον εξυπηρετήσουμε. Πόσο μάλλον να το κάνουμε σωστά», τόνισε ο ίδιος.

«Πρώτη φορά τόσο μεγάλο πρόβλημα για να βρούμε προσωπικό», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του «Ενάλιον» στα Καλά Νερά, Σάκης Καλλιός. «Βάζουμε προσωπική εργασία 16 και 18 ωρών και πάλι τα κενά δεν καλύπτονται. Θα ανοίξουμε, θα δεχθούμε κόσμο, αλλά οι υπηρεσίες θα είναι κακές. Θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών, όταν χρειαζόμαστε πέντε σερβιτόρους και έχουμε δύο», σημειώνει. Ο ίδιος απέδωσε το φαινόμενο της μη εύρεσης προσωπικού, στην καραντίνα. «Είτε εργάζονταν μία μέρα είτε πέντε, μπήκαν όλοι στην αναστολή εν μέσω πανδημίας και πήραν το ίδιο επίδομα. Μάζεψαν χρήματα, παίρνουν και ταμείο ανεργίας και αρνούνται να εργαστούν. Πρέπει κάτι να γίνει», προσθέτει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=