ΤΟΠΙΚΑ

Την τύχη του Μάραθου στα χέρια τους

την-τύχη-του-μάραθου-στα-χέρια-τους-901579

Την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους πήραν τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι του οικισμού Μαράθου, με στόχο να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους, αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών στην περιοχή.

Η ενεργοποίηση των κατοίκων συμπίπτει με τη σύσταση του νέου Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού, Μορφωτικού και Αλιευτικού Συλλόγου Μαράθου, «Νηρηίδες», που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, δράσεις στον οικισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κυριάκο Γεραμπίνη, έχει συσταθεί εθελοντική ομάδα κατοίκων, η οποία έχει προμηθευτεί χορτοκοπτικό μηχάνημα και προχωρά σε συνεχείς κοπές χόρτων σε οικόπεδα και κυρίως στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η πυκνή βλάστηση μπαίνει στους ούτως ή άλλως στενούς δρόμους του οικισμού, προκαλώντας προβλήματα προσβασιμότητας.

«Στην προσπάθειά μας αυτή μας βοηθά και ο Δήμος Βόλου πότε με δυνάμεις των δικών του υπηρεσιών, πότε μέσω εργολάβων. Θέσαμε ως προτεραιότητα τους καθαρισμούς δρόμων και οικοπέδων, αναγνωρίζοντας τον υψηλό κίνδυνο που υπάρχει ιδίως τη θερινή περίοδο για την εκδήλωση πυρκαγιών», σημείωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Γεραμπίνης.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων έχουν επίσης κοπεί δέντρα που βρίσκονταν καταμεσής δρόμων, που οδηγούν στην παραλία και εμπόδιζαν την πρόσβαση.

Ο Σύλλογος προγραμματίζει επίσης καθαρισμό της ακτής και του βυθού, ενώ έχει δρομολογήσει να τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα κατά μήκος της παραλίας προκειμένου να αποφεύγονται περιστατικά κλοπών, όπως πρόσφατα οπότε και σημειώθηκαν κλοπές εξωλέμβιων μηχανών από βάρκες κατοίκων.

Παρέμβαση έχει κάνει και προς την επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου για την τοποθέτηση νέων σημάτων κυκλοφορίας στον οικισμό, αλλά και μεγάλων πινακίδων STOP στα δρομάκια που διασταυρώνονται με τον κεντρικό δρόμο που είναι πλάτους μόλις έξι μέτρων. Παράλληλα ζητήθηκαν επιπλέον καθρέφτες για τις επικίνδυνες διασταυρώσεις.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Γεραμπίνης, ο Σύλλογος δρομολογεί τη διοργάνωση και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην περιοχή. «Προσπαθούμε με τη συνεργασία όλων να επιλύουμε ένα – ένα τα προβλήματα του όμορφου οικισμού μας», σημείωσε ο κ. Γεραμπίνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου