ΤΟΠΙΚΑ

Σε σημείο μηδέν η πολεοδόμηση του Μάραθου

σε-σημείο-μηδέν-η-πολεοδόμηση-του-μάρα-901699

Σε σημείο μηδέν η πολεοδόμηση του οικισμού του Μάραθου. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η απόσυρση της πολεοδομικής μελέτης που είχε ξεκινήσει το 1995, κρίθηκε παρωχημένη μετά από 25 χρόνια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο μελετητής έχει σήμερα συνταξιοδοτηθεί.

Η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 1995. Τρία σχεδόν χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1998 είχαν εκπονηθεί και παραδόθηκαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ τότε, η α’ φάση, που ήταν η προμελέτη και η β’ φάση, η οριστική μελέτη, για την πολεοδόμηση του οικισμού. Η συνολική έκταση της πολεοδομικής μελέτης αφορά σε 375 στρέμματα.

Η μελέτη έμεινε επί σειρά ετών στα… συρτάρια. Εκτοτε η κατάσταση άλλαξε σημαντικά με αποτέλεσμα να κριθεί παρωχημένη, καθώς δεν ανταποκρίνεται πλέον στη σύγχρονη πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η απόσυρσή της.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Θεολόγο Διαμαντένια, να επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο ότι «δεν πίεσε για τη μελέτη με αποτέλεσμα να χαθεί η χρηματοδότηση και ο οικισμός να επανέλθει σε καθεστώς προ του 1995». «Πολλοί επένδυσαν στην περιοχή. Όμως ξεκινάμε από το μηδέν», είπε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν έγινε ποτέ ΦΕΚ για να εφαρμοστεί. «Παρέμενε επί σειρά ετών στα συρτάρια», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θεόδωρος Τσαλούχος, αρνήθηκε να ψηφίσει την απόσυρση της πρότασης πολεοδόμησης και ζήτησε επικαιροποίηση της μελέτης με βάση τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πέρασμα του χρόνου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου