ΤΟΠΙΚΑ

Απόφαση καταδίκης για τη φωτιά στη φάτνη του Αγίου Νικολάου

απόφαση-καταδίκης-για-τη-φωτιά-στη-φάτ-901706

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 39χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη φάτνη του Αγίου Νικολάου τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για εμπρησμό από πρόθεση. Ο ίδιος δεν ήταν παρών για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνος έφθασε στο σημείο του συμβάντος, όταν η Πυροσβεστική Βόλου ολοκλήρωνε την κατάσβεση. Ο π. Χαρίλαος τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο, εντούτοις εκτίμησε πως είναι άστεγος και ότι πήγε στη φάτνη για να ζεσταθεί.

Ο 39χρονος έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές με διάφορες πράξεις, κυρίως με απειλές έργω. Γι’ αυτόν τον λόγο η ποινή του δεν επιδέχεται έφεσης.

Τον περασμένο Απρίλιο ήταν εκείνος που επιτέθηκε σαν θηρίο σε υπάλληλο αναψυκτήριου στη Νέα Ιωνία, που αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν είχε χρήματα. Είχε εκσφενδονίσει στην υπάλληλο ένα μπουκάλι νερό και είχε ορμήσει κατά πάνω της για να τη γδάρει με τα νύχια του.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου