ΤΟΠΙΚΑ

Υπ’ ατμόν για κινητοποιήσεις ο Δήμος Βόλου

υπ-ατμόν-για-κινητοποιήσεις-ο-δήμος-901714

Σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιδράσει δυναμικά, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου για την περίπτωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Οπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου, αν δεν γίνει επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και δεν αποδοθεί στην πόλη, έκταση που της ανήκει, πριν το σύνολο του λιμανιού παραχωρηθεί σε ιδιώτη, τότε θα προκύψουν δυναμικές αντιδράσεις. Κάλεσε μάλιστα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμος Βόλου διεκδικεί το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και εκτάσεις που σήμερα ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όπως για παράδειγμα την παραλία, όπου δραστηριοποιούνται καταστηματάρχες εστίασης, τμήμα στο Πεδίον Αρεως, αλλά και ο παραλιακός δρόμος που περνά μπροστά από το δημαρχείο και οδηγεί στην Ιάσονος.

Επί σειρά ετών μάλιστα ζητεί την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης, προκειμένου να αποδοθούν στην πόλη οι εκτάσεις που της ανήκουν πριν τη διαδικασία παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Για το θέμα ο Δήμος Βόλου έχει πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις με συνεχείς επαφές σε υπουργεία και φορείς.

Το ίδιο ζήτημα τέθηκε προσφάτως και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως σημείωσε ο κ. Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός «επέδειξε κατανόηση για το θέμα του λιμανιού».

«Ομως είναι προ των πυλών η μεταβίβαση του λιμανιού σε εταιρεία ή ιδιώτη. Αυτή η συμφωνία είναι προ των πυλών. Κι εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο. Υπάρχει ένα βασικό διάταγμα, βάσει του οποίου η παραλία μέχρι το πεζοδρόμιο της Αργοναυτών ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Εμείς ζητήσαμε επαναχάραξη. Ενας επιχειρηματίας έρχεται για να εκμεταλλευτεί το λιμάνι της πόλης κι όχι τα τραπεζοκαθίσματα ή τους χώρους πρασίνου. Θέλω να πιστεύω ότι η έκταση θα αποδοθεί στον Δήμο Βόλου πριν γίνει μεταβίβαση στον ιδιώτη. Διαφορετικά θα προκύψουν αντιδράσεις. Είναι περιουσία του Δήμου Βόλου και πρέπει να την πάρουμε πριν μεταβιβαστεί σε ιδιώτη. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά κρατάμε και μία πισινή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος, ζητώντας από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να «βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου